Windows Phone en çok ABD’de kullanılıyor

Dünya genelinde pazar payını arttırmak için uğraşan Windows Phone işletim sisteminin en çok kullanıldığı ülkelere ABD, Hindistan ve Brezilya öncülük ediyor.

Teknoloji devi Microsoft‘un mobil platformlara yönelik olarak geliştirdiği işletim sistemi Windows Phone‘un daha fazla pazar payına sahip olması için firma tarafından sıkı bir çalışma yürütülüyor. Microsoft’un bu çabaları işletim sistemini dünya genelindeki pazar payını arttırmasını sağlasa da, Android ve iOS gibi alana öncülük eden işletim sistemlerinin yanında Windows Phone hala zayıf kalıyor.

windows-phone

Windows Phone 8.1‘in kullanıcılara sunulmasıyla beraber dünya genelindeki kullanıcı sayısını arttırmayı amaçlayan işletim sistemi için AdDuplex tarafından yayınlanan yeni istatistiklere göre, işletim sisteminin en çok kullanıldığı ülke ABD. Microsoft’un işletim sistemiyle çalışan cihazların yüzde 11′ine sahip olan ABD’yi, yüzde 7.5′lük payla Hindistan ve yüzde 6.9′luk payla Brezilya izliyor. İlk üç sıradaki bu ülkeleri sırasıyla Rusya, İtalya ve Çin izlerken, Windows Phone telefonların yüzde 1.7′sine sahip olan Türkiye listenin 16. sırasında yer aldı.

Kaynak:Mynet

Share