Windows Phone’u bırakın uyarısı

Eski bir Microsoft çalışanının Windows Phone hakkında yaptığı açıklamalar herkesin kafasını karıştırdı.

Windows üzerinde çalışarak Microsoft‘a katkılarda bulunan Rober Scoble 2006′da şirketten ayrılmasına rağmen, gözlem yapmayı ihmal etmemiş.

Hatırlayacağınız üzere Google Glass ile duş alan adam olarak haberlere konu olan Scoble, GeekWire aracılığıyla yaptığı açıklamada mobil işletim sistemi ile ilgili Microsoft‘un hoşuna gitmeyecek şeyler söyledi.

microsoft

Açıklamasında, “Microsoft‘un sorunu, yoğun biçimde komiteye bağlı olması ve yavaşlığı. Microsoft, artık yeni kurulmuş bir şirket değil, dev, kalabalık bir şirket. ve açık konuşalım – büyük bir şirkette rahatınız için çalışırsınız.” şeklinde konuşan Scoble sözlerine “Satya bunu değiştirebilecek mi bilmiyorum. Bugün bir hackathon düzenledi, bu iyiydi.” şeklinde devam etti.

Microsoft‘a önerilerde bulunan Scoble, “Tren kalktı. Gerçek cevap şu: Windows Phone‘u bırakın, Android’e geçin, internette olduğu gibi onu kabul edin ve genişletin. Ama beni dinlemeyecekler.” şeklinde açıklamada bulundu.

Microsoft‘un mobil işletim sisteminin en büyük sorunu olarak uygulamaları gördüğünü belirten Scoble, şirketin uygulama geliştiricilere de önem vermediğini belirterek şunları ekliyor, “Windows Phone mu? Geliştiriciler bundan nasıl etkilenecekler bilmiyorum.”

Bakalım bu açıklamalar karşısında Microsoft sessiz kalacak mı?

Kaynak:Mynet

Share