Xperia Z3 Android 6 güncellemesi geldi!

Sony, geçtiğimiz hafta Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact kullanıcılarına bir çağrıda bulunmuştu.

Android 6.0 Marshmallow güncellemesi için bir program başlatan firma, Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact modelleriyle kayıt olan kullanıcılara ilk güncelleştirmeyi dağıttı.

sony-z3-android-6-marshmallow

Geçtiğimiz haftada Sony, kullanıcıları için ilginç bir program başlatmıştı. “Concept Android 6.0 Marshmallow” olarak adlandırılan bu programa Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact kullananlar başvurabiliyordu. Programın ana amacı, Android 6.0 Marshmallow güncellemesini dağıtmadan önce bir beta süreci oluşturmaktı. Sony sözünü tuttu ve kayıt olan kullanıcılar için ilk Android güncellemesini yayınladı.

Sony’nin programına kayıt olan Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact kullanıcıları Android 6.0 Marshmallow güncellemesini almaya başladı. MRA58K.Z1.2085 numarasıyla gelen güncelleştirmede herhangi bir kısıtlama yok. Yani Sony, Android 6.0 Marshmallow sürüm güncellemesini yayınlayan ilk firma oldu.

OTA üzerinden yayınlanan güncelleştirme ile kullanıcılar Android 6.0 Marshmallow sürümüne kavuştu. Bu güncelleme ile Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact modellerinin klavyeleri güncellendi, MIDI desteği verildi ve “Tap to wake” özelliği duyuruldu. Güncelleme, kullanıcılar tarafından test edilecek ve muhtemel sorunlar Sony’ye geri bildirilecek. Daha sonra ise küresel çapta dağıtımlar başlayacak.

Share