Xperia Z3+ (Plus) satışa başladı

Sony‘nin yeni nesil mi yoksa ara telefonu mu olduğuna karar veremediğimiz telefonu Xperia Z3+ bu gün itibariyle 550 £‘tan İngiltere’de satışa sunuldu.

Firmaların son dönemde Plus (+) isminde telefonlar yaptıklarına şahit olmaktayız. Bunun da iPhone 6 Plus hariç aslında bir özür telefonu olduğunu düşünmekteyiz. Lakin HTC One M9‘u tanıttıktan 4 ay sonra telefondaki sorunlardan ve eksikliklerden dolayı farklı bir işlemci, farklı bir kamera ve parmak izi okuma sensörü gibi ekstra donanımlarla One M9+‘ı piyasaya sundu.

Xperia-Z3-plus

Sony ise bir türlü tanıtamadığı Xperia Z4‘ün yerine HTC gibi Plus (+) adı altında yeni bir telefon tanıttı. Sony bildiğimiz ve alıştığımız OmniBalance tasarımını daha incelterek devam ettiriyor. Snapdragon 810 ise Xperia Z3+‘ın kalbini oluşturuyor. Isınma sorunlarının devam edip etmediğini telefonu test ettiğimiz zaman göreceğiz. 3 GB RAM ile yola devam eden Sony, kamera tarafındaysa yine ilginç bir işe imza atıyor ve rakipleri LG G4, Samasung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge’de kullanılan IMX240 RS sensörü yerine IMX230 RS sensörü kullanıyor. Akıllı telefon sektörüne neredeyse tek başına kamera sensörü üreten bir firmanın bu tutumunu anlamak ise mümkün görünmüyor!

Sony bu dönemde Xperia Z3+, Xperia Z4 ve Verizon için Xperia Z4v modellerini de pazara sundu. Hepsinde Snapdragon 810, 20 megapiksel kamera ve Full HD ekran kullanılan bu telefonlara “yeni nesil” demek mobil sektör Snapdragon 810’dan vazgeçmişken ne kadar doğru olacak gerçekten bilemiyoruz.

Xperia Z3+ önümüzdeki ay içinde ülkemizde 2499 TL‘den satışa sunulacak. Xperia Z3+, tasarım anlamında tüm Xperia serisi telefonlar içinde şimdiye kadar yapılmış en başarılı amiral gemisi diyebiliriz ama yeni ne sunacak bunu gerçekten bilemiyoruz.

 

Share