Xperia Z4 serisinin özellikleri ortaya çıktı

Piyasaya çıkacak her akıllı telefonun akıbeti bu oluyor. Sony Xperia Z4 serisi ve tabletinin özellikleri de ortaya çıktı. Xperia ailesine yeni katılacak Z4’ün serisi yani Z4, Z4 Ultra, Z4 Compact ve Z4 tabletin özellikleri sızdırıldı. Henüz daha yeni Xperia Z3 telefonuna merhaba demişken şimdi ise Z4’lerin sızıntı haberlerini alıyoruz. Sony’nin her 6 ayda bir akıllı telefon yenilemesi görüşünden dolayı henüz Z3’leri eskitemedik.

sony-xperia-z4

(Hürriyet)Yeni gelen bilgilere bakacak olursak Z4’te microSD, SIM ve micro USB yuvalarını koruyan contalı kapaklar olmayacak. Contalı kapaklarının olmadığı bir tasarımla karşımıza çıkacak olan akıllı telefonlar için aklımızda bazı sorular kalabiliyor. Bu soruların en önemlisi; “contalı kapak bulunmadığı halde su geçirmezlik özelliğini hala koruyabilecek mi?” oluyor. Diğer iddialara göre cihaz 4GB RAM’li olacak. 64-bit Snapdragon 810 çipsetin kullanılacağı ve cihazın QHD ekranlı bir akıllı telefon olacağı söyleniyor. Z4,64 inç büyüklüğünde ve 2K çözünürlüğe sahip olacak.

Xperia Z4 Compact akıllı telefonuna gelirsek bu cihaz 4,6 inç ekran boyutuna sahip.Ekranının ise Full-HD olacağı iddia ediliyor. Compact,Qualcomm Snapdragon 810 çipsetli. Z4’ün tableti hakkında gelen iddialara baktığımızda ise 10,1 inçlik bir ekranla karşılaşıyoruz. 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 işlemcili, Android bir tablet olarak karşımıza çıkacak.

Share