Yeni sürüm Android 5.0 Lollipop geldi

Google’ın mobil işletim sistemi Android’in son sürümü olan 5.0 Lollipop sonunda çeşitli cihazlar için indirilebilir durumda.

Tabii ki önce Google’ın kendi akıllı telefon ve tabletlerine gelcek olan yeni nesil Android sürümü, Google’ın tarihinden en büyük işletim sistemi versiyonu olarak tanıtılıyor. Android L olarak ilk kez duyduğumuz ve daha sonra yeni grafik yapısı olan “Material Design” hakkında da bir sürü şey öğrendiğimiz Lollipop’u indirmek bugünden itibaren mümkün olacak. Ama herkes aynı anda indiremeyecek, çünkü Lollipop güncellemeri kullanıcılara dalga dalga aktarılıyor.

Öncelikle Google Nexus serisinden başlayacak olan Android 5.0 Lollipop güncellemesi, Nexus 4, 5, 7 (2012 ve 2013 modelleri) ve Nexus 10 cihazlarına gelecek. Ayrıca yeni çıkacak Nexus 6 da Lollipop yüklü gelecek.

android-lollipop-5

En basit donanım konfigürasyonunda bile çalışacak şekilde tasarlanan Lollipop, Google’ın ucuz akıllı telefonu olan Android One’da bile kullanılabilecek.
Lollipop işletim sistemi grafik yapısındaki değişiklikler dışında yenilenmiş kilit ekranı, geliştirilmiş uyarı sistemi, Overview ismindeki yeni multitask yöntemi gibi teknik güncellemeler de sunuyor. Android 5.0 Lollipop’u cihazınızda indirebileceğiniz ve güncelleyebilceğiniz zaman cihazınıza hep olduğu gibi bir sistem uyarısı gelecek, sakın kaçırmayın.

Google üretimi dışındaki Android cihaz sahipleri ise biraz daha bekleyecekler, çünkü her donanım üretici firma kendi özelleştirilmiş sürümünü kullanıcılarına sunuyor.

(Gerçek Gündem)

Share