ICAO uzay turizmi için devreye giriyor

Uzay turizmi yakında sıradan bir hal alabilir. Özel firmaların ilgisi bu konuya her geçen gün artıyor. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü, (ICAO) tıpkı uçak seyahatleri gibi uzay seyahati konusunda da standart kuralların getirilmesi çağrısında bulundu.

uzay-turizmi

Uzaya yolculuk artık eskisi kadar zor değil. Yakın bir gelecekte halka yönelik uzay seferleri sıradan bir hal alacak gibi gözüküyor. Özel firmaların da bu sektöre ilgisi giderek artıyor.

Artan ilgi karşısında Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) de harekete geçti. Örgütün konsey başkanı Bernard Aliu, 5 yıl içinde uzay seyahati konusunda uluslararası kurallar belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Bu kurallar sayesinde uzaya uçuş güvenliğinin sağlanması hedefleniyor. Ülkelerin bireysel düzenlemeleri yerine uluslararası bir standart konulmasının önemine de vurguda bulunuyor.

Uluslararası sivil havacılık örgütü, belirleyeceği kurallarla uzay turizmini daha da teşvik etmeyi amaçlıyor.

Uzay turizmi konusunda son dönemde özellikle Virgin Galactic firmasının ismi ön plana çıkmış durumda. İngiliz milyarder Richard Branson’a ait olan firma geçen ay yeni bir ticari uzay gemisini basına tanıtmıştı.

SpaceX firması da bu ayın başında uzaya yeni bir iletişim uydusunu başarıyla göndermişti.

Share