Kinect uzaya mı gidiyor?

Kinect ile sıfır yer çekimi olan bir ortamda astronotların ağırlığını ölçmek mümkün mü?

Bu sorunun cevabını bulmak için Carmelo Velardo ve takım arkadaşları çalışmışlar ve ortaya başarılı bir cihaz çıkartmışlar.

Kinect uzaya mı gidiyor?

Kinect uzaya mı gidiyor?

Bir astronotun sıfır yer çekimi olduğu yerde toplam ağırlığını nasıl ölçersiniz? Bu işlem 1965 yılında, astronotu salınımlı bir tabureye oturtarak yapılıyordu. Yaylar, toplam kütleye göre yukarı ve aşağı hareket ederek, sıfır yer çekimi olan bir ortam simüle ediliyordu.

zero g

Bilim adamları şimdi Microsoft’un Kinetct hareket algılayıcısı sayesinde sıfır “g” olan bir ortamda astronotların ağırlığını ölçemeyi başardılar. Eurocom’dan Carmelo Velardo ve takım arkadaşları Kinect’i kullanarak 3D bir astronot modellemişler.

Vücuttaki su miktarı önemli

Daha sonra 28 bin kişinin vücut ölçüsü ve ağırlıklarından oluşan bir veritabanı oluşturulmuş. Carmelo’nun yaptığı açıklamaya göre yapılan son ölçümlerde yüzde 97 doğru sonuçlar elde edilmiş. Bu, 1965 yılında kullanılan sistemle aynı doğruluk oranına sahip.

NASA şimdilik yapılan bu araştırmalar hakkında kesin bir görüş bildirmese de pek de tatmin olmuşa benzemiyor. NASA’dan John Charles, Astronotların vücutlarındaki su miktarının da bir değişken olarak Kinect cihazına aktarılması gerektiğini belirtiyor.

Share