Nissan ve NASA’nın kritik işbirliği

Nasa ve Nissan, normal zamanda isimleri birlikte çok fazla bir araya gelmeyen iki firma ancak bu iki firmanın aldığı bir karar herkesi çok şaşırttı. İki dev firma müthiş bir anlaşmaya imza attılar.

Otonom(kendi kendine karar verip hareket edebilen) araçlar geliştirmek için en az 5 sene güçlerini birleştireceklerini açıkladılar. Nasa ve Nissan’ın ortak projesinin ürünü olacak bu otonom araçlar yalnızca dünyada değil, uzayda kullanılan araçlarda da olacak. İki firmadan bilim insanları, Google’ın da kendi sürücüsüz aracını tasarladığı NASA Ames Research Center’daki Moffett Field’da çalışmalarını sürdürebilecekler. Projede önce sıfır emisyonlu robotik araçlar geliştirilecek. Bu araçların da modifiye edilmiş Nissan Leaf’ler olacağından bahsediliyor. İlk deneme sürüşleri ise 2015 sonlarına doğru gerçekleştirileceği sızan bilgiler arasında.

nissan-NASA-arac
2013’ten ibaren sürücüsüz araç geliştiren Nissan CEO’su Carlos Ghosn, NASA’nın kendilerine daha güvenilir bir sürücüsüz araç sistemi geliştirmelerinde yardımcı olacağından emin. NASA’nın beklentisi ise Mars’tan daha uzak ve tehlikeli yerlere göndermek için geliştireceği insansız uzay araçlarında Nissan’ın teknolojisi ve ürünlerinden yararlanmak istiyor.

Hep birlikte iki firmanın da önümüzdeki günlerde neler yapabileceğini merakla bekliyoruz.

Share