Uzayda yaşayan canlılar var

NASA’da görevli bir bilim adamının araştırmasının sonuçları tartışılıyor.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (NASA) görevli bir bilimadamının araştırması, uzaydaki yaşamın, Dünya’da bildiğimiz yaşamla benzer özelliklere sahip olabileceğini gösterdi.

NASA’nın Marshal Uzay Uçuş Merkezi’nde çalışan astrobiyolog dr Richard B. Hoover, dünyada bilinen az sayıdaki göktaşının bulunduğu Sibirya, Alaska ve Antarktika gibi uzak bölgelerdeki meteoritler (göktaşları) üzerinde yaptığı araştırmasının sonuçlarını Journal of Cosmology dergisinin mart sayısında yayınladı.

Uzayda yaşayan canlılar var

Uzayda yaşayan canlılar var

Canlı organizmaların kalıntıları ve Dünya’nın atmosferine girmeden önce üzerlerinde yaşamın olduğuna inanılan göktaşlarının iç katmanlarındaki fosilleşmiş bakterileri inceleyen Dr Hoover, meteoritin taşlarındaki kırıkları laboratuvar ortamında elektron mikroskopuyla taradı ve mikro-organizmaların dünyada bulunanlara benzediğini gördü.

Büyük bir göktaşının parçası olabilen ve çoğunlukla taş ile demirden oluşan meteoritlerdeki, su ve evsahipliği yapan kuyrukluyıldız veya asteroid yarattığı ısı gibi koşulların bakterinin gelişimi için uygun bir yer sağladığını belirten Hoover, ”Heyecan verici olan, göktaşlarındaki bakterilerin, birçok durumda tanınabilir ve dünyadaki genel türlerle çok yakından bağlantılı olması” dedi.

Share