18 Yaşındaki Genç, Google’ı Şaşkına Çevirdi!

Google tarafından genç coder’lar için düzenlenen Google Code Jam yarışması sonlandı! İşte 18 yaşındaki başarılı gencin kazandığı ödül!

Elektronik cihazların gün geçtikçe biraz daha akıllı bir hal alması, genç yazılım geliştiricilerine yeni kapılar açıyor. Google’ın düzenlediği ve büyük ödülün vaat edildiği Google Code Jam yarışması sona erdi. Belarus’dan katılan 18 yaşındaki bir coder(kod yazarı) önce herkesi şaşırttı, sonrasında ise kendine hayran bıraktı.
Gennady-Korotkevich

Google tarafından her yıl düzenlendiği bilinen Google Code Jam yarışmasına ilk kez katılan 18 yaşındaki Gennady Korotkevich, Google LAX’da gerçekleştirilen ve 4 saat süren yarışmada, 25 rakibini saf dışı bırakarak birinci olmayı başardı. 20.000′den fazla kişinin yarıştığı yarışmada büyük ses getiren korotkevich hem ilk kez katıldığı yarışmada birinci olmasıyla hem de yarışma süresince verilen problemi çözerek en yüksek puanı almasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu güne kadar katılan yarışmacılar arasında hem ilk kez katılıp yarışmayı kazanan biri olmamakla birlikte aslında Google Code Jam heyetini şaşırtan bir skor ile bu başarıyı elde etmesi başarılı gencin dünyaca tanınmasına vesile oldu.

Amerika, Çin, Ukrayna, Polonya, Brezilya, Bulgaristan, Kore’den ve Dünyanın daha bir çok bölgesinden katılan yarışmacılar arasından 4 saatin ardından 27 kişiyi arkasında bırakan korotkevich 15 Bin Dolar’ın sahibi olmakla birlikte Gennady Korotkevich hayatındaki muhtemel başarı hikayesine güzel bir başlangıç yapmış oldu. Google Code Jam yarışmasında ikinciliği Evgenii Kapun(Rusya) üçüncülüğü yani broınz madalyayı da Yuzhou Gu(Çin) kazandı.

Bu seneki yarışmayı diğerlerinden ayıran bir diğer özellik ise bu güne kadar gerçekleşen tüm yarışmalarda bir bayan ödül alırken bu sene gerçekleşen yarışmadan son 3′e bayan yarışmacılardan kalan olmadı. Başka bir deyişle bu sene gerçekleşen Google Code Jam ilklerin imza atıldığı bir yarışma olarak da akıllara kazınmış oldu.
Kaynak:Silikon Vadisi

Share