20 bin FBI çalışanı ifşa oldu, bilgileri internete sızdı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) çalışanı 22 bin 175 kişinin kimlik bilgileri, kurumda hangi pozisyonda görev yaptıkları ve iletişim bilgileri internette sızdırıldı. FBI belgelerini sızdıran grup, bir gün önce de 9 bin 355 hükümet görevlisinin kimlik bilgilerini internette yayınlamıştı.
fbi-calisanlari-listesi

“Yaşasın Filistin”, “Yaşasın Gazze” ve ‘#ÖzgürFilistin” notlarıyla yayınlanan liste, kamuya açık olmayan telefon numaraları ve ünvan gibi bilgiler yer aldı. Yayınlanan listede, bin 797 özel ajanın ve bir özel tim direktör yardımcısının da bilgileri bulunuyor.

​Motherboard internet sitesine konuşan hackerlardan biri, belgelere Adalet Bakanlığı’nın sitesi üzerinden ulaştıklarını belirtti. Adalet Bakanlığı’na ait bir email adresi kullandığını ifade eden hacker, Bakanlığın detayları teyit etmeden kendisine geçiş kodu verdiğini ve iletişim bilgilerine bu sayede ulaştığını söyledi.

fbi-calisanlari

Telegraph’a konuşan Adalet Bakanlığı yetkilileri ise ‘hassas ve kişisel olarak belirgin’ bilgilerin paylaşıldığını düşünmediklerini ancak konu hakkında soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Share