ABD’de hacker öğrenciler liseden atıldı

California’nın güneyinde bir okulun 11 öğrencisi hocalarının bilgisayarlarına sızarak notlarını değiştirdikleri gerekçesiyle atıldı. Öğrencilerin, kullanıcının klavyede kullandığı tuşların kaydını tutan bir bilgisayar programını devreye sokutuğu düşünülüyor.

ABD'de hacker öğrenciler liseden atıldı

ABD’de hacker öğrenciler liseden atıldı

Newport Beach polisi, özel öğretmenlik yapan 28 yaşındaki Timothy Lai’yı konuyla ilgili olarak sorgulamak istediklerini açıkladı.

Polis, özel öğretmenin çocuklara okul bilgisayarlarına gizlice girip notlarını değiştirmeleri konusunda yardım ettiğini iddia ediyor .

Mahkeme tutanaklarına göre Newport Beach kentinde yer alan Corona Del Mar Lisesi’ndeki hacker skandalının ilk işaretleri geçen Haziran ayında fen öğretmeni Kim Rapp’in okul yöneticilerini bilgisayarına sızmış olunabileceği konusunda uyarmasıyla alınmış.

Polise ifade veren öğrencilerden biri Timothy Lai ile birlikte gece okula gidip bir kimya hocasının bilgisayarına klavyeyi kontrol eden programdan koyduklarını söyledi.

Çocukların öğretmenlerinin giriş şifresi ve bilgisayar kimlik bilgilerini bu şekilde toplayıp sınav sorularını çaldığı ve geçmiş sınavlardaki notlarını değiştirdiği düşünülüyor.

Lisenin yöneticileri skandalın boyutlarını incelediklerini belirtti. Kimi haberlerde öğretmenlerin 750 bin notu yeni baştan gözden geçirdiği bildiriliyor.

Skandala adı karışan öğrencilerin nasıl cezalandırılacağı konusunda okulun yönetim kurulu bir oylama yaptı.

Öğrencilerden altısı mezun olmuş durumda. Kalan beş öğrenci ise bir başka yerel liseye nakledildi.

İddiaların odağındaki öğrencilerden dördünün velisi, kendi çocuklarının günah keçisi olarak seçildiğini söylüyor.

Okul yönetimi verilen bütün notların gözden geçirildiğini ve her taşın altını kaldırarak inceleme yaptıklarını açıkladı.

Gözlemciler, günümüzde çok erken yaşta bilgisayarlarla tanışan yeni neslin okulların teknoloji ağının daha donanımlı ve güvenli olmasını zorunlu kıldığını söylüyor.

Bundan önce Los Angeles’taki okul öğrencileri kendilerine dağıtılan iPad’lerin kilidini fazla zorlanmadan açmıştı ve antivirüs şirketi AVG henüz 11 yaşındaki çocukların oyun ve sosyal medya sitelerini hack’lemek üzere kod yazdığı uyarısında bulundu.
Kaynak:BBC Türkçe

Share