AliExpress, UCWeb’in yardımıyla genişlemeye devam ediyor

Alibaba Group bünyesindeki AliExpress ve UCWeb, AliExpress’in mobil uygulamasının tanıtımı için UCWeb’in mobil trafik platformu olan UC Union ile birlikte uygulamanın Rusya, Endonezya, Latin Amerika, A.B.D. ve diğer yükselen pazarlardaki kullanımını yaygınlaştıracak ortak bir kampanya başlattı. UC Union’un mobil ağ trafiğinin Aliexpress’in tanıtımı için kullanılmasına yönelik bu ortaklık UCWeb’in 2014 Haziranında Alibaba Group’un bünyesine katılmasından beri yapılan ilk ortak çalışma olarak kayıtlara geçti.

alibaba

AliExpress ve UCWeb arasındaki bu ortaklık Alibaba Group bünyesinde iki şirketin kaynaklarını ortak bir amaç için kullanmasından öte bir şey değil. Küresel bir e-ticaret pazarı olan AliExpress, dünya çapındaki müşterilerinin, çoğunluğunu Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki toptancıların ve üreticilerin oluşturduğu oldukça geniş ürün yelpazesinden istedikleri ürünleri uygun fiyatlarla alabilmesine imkan sağlıyor. Son yıllarda hızla yükselen akıllı telefon kullanımı ise müşterilerin artık bu küresel pazara sadece bir parmak uzaklıkta olduğu anlamına geliyor. Herkese açık bir pazar olan AliExpress, insanlara kendi ülkelerinde daha önce hiç sahip olamadıkları ürün çeşitliliğini sunuyor.

AliExpress Operasyon Yöneticisi Joe Yan bu ortaklığı kısaca şöyle özetliyor: “AliExpress birçok insanın tercih ettiği oldukça popüler bir alışveriş sitesi. Bu yüzden de UCWeb’in birçok farklı ülkedeki geniş ve verimli mobil dağıtım ağını kullanarak dünyanın farklı bölgelerindeki müşterilere telefonları üzerinden erişebilecekleri çeşitli bir ürün yelpazesi sunmayı ve o ülkelerdeki etkinliğimizi arttırmayı hedefliyoruz.”

UC Union, AliExpress mobil uygulamasının daha fazla kişiye ulaşması için aynı zamanda yerel ağ işletmeleri ve reklam kuruluşlarıyla da işbirliği yapacak.

aliexpress
UC Union Başkanı Arthur Li ise konu hakkında “AliExpress ile olan bu ortaklığımızda UC Union olarak çalıştığımız diğer kurumlara karşı reklamcı rolü oynayacağız ve partnerimiz AliExpress’in küresel etkinliğine büyük bir katkı sağlayacağız.” ifadesini kullandı.

AliExpress

2010 yılının Nisan ayında kurulan AliExpress(www.aliexpress.com) müşterilerinin çoğunluğu Rusya, Brezilya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden olan küresel bir internet üzerinden hizmet veren alışveriş sitesidir.AliExpress, dünyanın herhangi bir yerindeki kişilerin istedikleri ürünleri doğrudan Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki toptancı veya üreticilerden satın alabilmesini ve geniş bir ürün yelpazesine uygun fiyatlarla erişebilmesini sağlar.

UCWeb

UCWeb A.Ş. bir Alibaba Group şirketi olup, alanında lider bir mobil internet yazılımları ve servis sağlayıcısıdır. 2004’teki kuruluşundan bu yana hedefi dünyadaki milyarlarca kullanıcıya en iyi internet kullanımı deneyimini sunmak olmuştur. UCWeb’in amiral gemisi olan UC Web Tarayıcısı, 200’den fazla telefon imalatçısının ürettiği 3.000’den fazla telefon modelinde kullanılabilmektedir ve piyasadaki tüm yaygın işletim sistemleriyle uyumludur. 150’den fazla ülkeden milyonlarca kişiye hizmet sunan UC Web Tarayıcısı (yakında Türkçe de dahil olmak üzere) İngilizce, Rusça ve 8 farklı dilde daha kullanılabilmektedir. UCWeb ve UC Web Tarayıcısı hakkında ayrıntılı bilgi için http://www.ucweb.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Share