Baidu’dan Google’a karşı yeni hamle

Çin’in en büyük arama motoru Baidu, küresel alanda yayılmaya devam ediyor. Şirket, Güney Amerika’nın en çok internet kullanıcısına sahip Brezilya’da ‘Busca’ arama motorunu sundu.

Baidu Busca Brezilya’da hayata geçti.

Çin’in bir numaralı arama motorunu temsil eden Baidu, küresel alanda genişlemeye devam ediyor. Singapur’da açtığı dil teknoloji araştırma merkeziyle Güneydoğu Asya ülkelerinde genişlemeyi sürdüren arama motoru, en son olarak Güney Amerika’nın en fazla internet kullanıcısına sahip Brezilya’ya adım attı.

baidu-busca

Brezilya’da faaliyete geçen Baidu Busca arama motoru, metin, görüntü ve video aramasının yanı sıra hizmet seçeneklerine açılan bağlantılar içeriyor. Arama motoru, Google gibi metin girildiği esnada aranmak istenen terimleri tahmin ediyor.

The Next Web sitesine konuşan Baidu uluslararası iletişim direktörü Kaiser Kuo, Google’la rekabet kapsamında ‘sadece oturup insanların kendilerini keşfetmesini beklemeyeceklerini’ ifade etti.

Kuo, Baidu’nun 2014 içinde Tayland ve Mısır’da da hayata geçeceğini ve Hao123 adında yerel katalog hizmeti de sunacaklarını söyledi. Baidu, kısa süre önce Japonya piyasasına da adım atmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Share