Bilgisayarınızın olmazsa olmaz 3 programı!

Bugün size bazı program tavsiyeleri vereceğiz. Bu programların en büyük özellikleri ücretsiz olmaları ve bilgisayarınız performasını daha iyi hissedebilmenizi sağlaması. Günlük hayatımızda bazen bilgisayarımız kasılır kalır veya bir film izleyeceğiz ancak bir türlü açamayız, ya ses gelmez ya bir hata verir. Acaba dosyada mı bir sorun var, codec mi bulmalıyım diye kararsız kalır ve kimi zaman da pes ederiz. İnternet’e gireriz ancak site bir türlü açılmaz. İşte bütün bu dertlerinize çözüm olacak 3 programı aşağıda veriyoruz:

CCleaner: Bilgisayarınızdaki bazı temel özellikleri ayarlamanıza ve bilgisayarınızdan maksimum verim almanızı sağlayacak iyileştirmeler sunuyor ama asıl görevi bilgisayarınızı gereksiz dosyalardan temizlemek. Dilerseniz tarama geçmişinizden, bilgisayarınızdaki kurulu programları kaldırmanıza, fare sağ tık menüsünden, tarayıcınızın eklentilerini pasifleştirmeye kadar ne ararsanız herşey bu programda var. Windows ve Mac OS de çalışmaktadır.

ccleaner

 

 

 

 

 

 

 

 

Firefox: Açık kaynak kodlu ve bu kategorideki en çok tercih edilen internet tarayıcısı. Birçok ücretsiz eklentisi mevcut olan Mozilla vakfına ait Firefox internet tarayıcısı çok kolay kişiselleştirilebilir ve esnetilebilir. Firefox’un 31. sürümü PC Mag tarafından yapılan değerlendirmeyi Internet Explorer, Google Chrome ve Apple Safari’yi geride bırakarak 1. sırada tamamlamıştır. Günümüzdeki pc kullanıcılarının %20’sinin Firefox kullandığı bilinmektedir. Bununla birlikte Windows, Linux, Mac OS X, Android tabanlı işletim sistemlerinde kusursuzca çalışmaktadır.

mozilla-firefox

 

 

 

 

 

 

 

 

GOM Player: Gretech Online Movie Player isminden gelen GOM Player yine ücretsiz ve popüler bir medya oynatma(video-ses dosyaları) platformudur. Seyretmek istediğiniz video’nun codec dosyalarını sizin yerinize internetten arayıp bulur ve kaydeder. Böylelikle internette ilgili codec’i bulmak için zaman kaybı yaşamazsınız. Sistemin tek dezavantajı sadece Windows kullanıcılarına hitap etmesi.

gom-player

Share