Bluetooth 4.2 geliyor!

Her geçen gün önemini artıran Bluetooth teknolojisi, tanıtılan 4.2 sürümü ile uçuşa geçiyor, başta telefonlar olmak üzere cihazların Bluetooth aracılığıyla veri transfer hızı 2,5 katına çıkıyor.

Bluetooth 4.2, Bluetooth Special Interest Group (SIG) tarafından yapılan tanıtımla birlikte duyuruldu. Yeni versiyonla birlikte elbette bağlantıda pek çok yenilik geliyor. Bunlar arasında öne çıkanlar gizlilik önlemleri, veri transferinde daha yüksek hız ve Bluetooth Smart üzerinde yapılan güncelleme.
Bluetooth_4-2

(Radikal) Yeni Bluetooth 4.2 standardı, teknolojide bağlantıyla ilgili yapılacak güncellemelerin yanı sıra daha düşük güç tüketimini de beraberinde getirecek, ayrıca IPv6 desteğini de sunacak. Yeni standartla birlikte özellikle Bluetooth Smart üzerinde durduklarını söyleyen Bluetooth SIG uzmanları, bu sensörler vasıtasıyla teknolojinin direkt olarak hayata yayıldığını ve ev içi teknoloji kullanımının yaygınlaştığını söylüyorlar. 4.2 standardıyla birlikte 4.1 sürümüne göre 2.5 kat daha hızlı veri transferi gerçekleştirilebilecek.

Yine Bluetooth 4.2 ile birlikte, akıllı cihazlar, ek bir uygulamaya ya da Wi-Fi bileşenlerine ihtiyaç duymadan, Bluetooth üzerinden internete bağlanabilecekler.

Bluetooth 4.2’yi yılbaşından itibaren cihazlarda görmeye başlayacağız.

Share