Chrome OS ve Android Andromeda altında birleşiyor!

Google’ın Chrome OS ve Android’in birleşiminden meydana getireceği söylenen yeni işletim sisteminden heyecan verici haberler var.
andromeda

Google’ın Android ve Chrome işletim sistemini bir araya getirerek oluşturmayı hedeflediği konuşulan yeni platformu Andromeda’ya dair yeni söylentiler oldukça heyecan verici. Zira bu yeni işletim sisteminin Pixel 3 adı verilen yeni bir dizüstü bilgisayarda önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde kullanıma sunulacağı öne sürülüyor.

Diğer bir söylenti ise Google’ın ayrıca yine Andromeda’yla çalışan bir Nexus tablet yapmayı planladığı yönünde. Buna göre yeni işletim sistemiyle çalışan Nexus tabletlerin üretici firması ise Huawei olacak. Android Police’e konuşan güvenilir kaynaklar dizüstü bilgisayar projesinin ‘Bison’ olarak adlandırıldığını ve Google’ın bu cihazda kesin bir biçimde Android ve Chrome’un kombinasyonu olan bu işletim sistemini kullanmayı planladığını ifade ediyor.

Andromeda; Google’ın bütün cihazlarda, yalnızca işletim sistemini değil ayrıca tarayıcı işlevselliklerini de içeren ortak bir platform geliştirmeye yönelik attığı bir adım olarak nitelendiriliyor. Bu hibrit PC ve tabletler aracılığıyla Google Assistant’a erişimin de, sanal kişisel asistanı daha da güçlendirerek Andromeda aracılığıyla zenginleştirileceği tahmin ediliyor.

Pixel 3 ya da Bison adlı bu modelin 12.3 inç ekranla ultra ince bir laptop olacağı ve ayrıca bir tablet moduna da sahip olacağı belirtiliyor. Pixel 3’ün ayrıca 32 ya da 128 GB’lık depolama alanıyla Intel M3 ya da i5 Core işlemci ve 8 GB’tan 16 GB’a kadar değişen RAM desteğiyle geleceği söyleniyor. Cihazın fiyatının ise 799 dolar civarında olacağı belirtiliyor.

Share