Çocuklara özel YouTube hazırlanıyor

Çocuklara özel YouTube üzerinde çalışmaların başladığı ve 10 yaşın altında çocuklara yönelik olacağı belirtiliyor.

Çocuklara özel YouTube hazırlamak için çalışmalara başlandı. Dünyanın en popüler video paylaşım platformu olan YouTube, çocuklara uygun olabilecek bir versiyonunu oluşturmak için uğraşıyor. 10 yaşının altındaki çocuklar için güvenli bir platform yaratmak isteyen internet devi, çocukların ailelerinin denetimine ihtiyaç duymadan rahatça video izleyebileceği bir versiyon oluşturmak istiyor. Çocuklara özel YouTube sayesinde ebeveynler, çocuklarının video izlerken sakıncalı görülebilecek içeriklere denk gelmesi hakkında endişelenmekten kurtulacak.

YouTube’a benzer bir tasarıma sahip olması beklenen bu çocuklara özel YouTube versiyonunda, ailelerin zararlı olarak değerlendirebileceği içerikler ve yorumlar filtrelenmiş olacak. YouTube tarafından geliştirilen bu yeni versiyon, özellikle çocuk sahibi kullanıcılar için oldukça elverişli gibi görünüyor. Ancak belirtmekte fayda var ki YouTube’un üzerinde çalıştığı bu yeni platform henüz yapım aşamasının ilk aşamasında ve hayata geçirilmesi için uzun bir süre beklenmesi gerekebilir.

Ayrıca bu tür kapsamlı bir filtrelemenin hayata geçirilmesi oldukça zorlu bir süreç gibi görünüyor. YouTube’ın kullanıcılarına istedikleri videoları yükleme imkanı sunduğu göz önüne alıncak olursa, her videonun çocuklara uygun olup olmadığının denetlemesi oldukça sıkıntılı bir süreç gibi görünüyor. Dolayısıyla hazırlık aşamasında olan çocuklara özel YouTube platformu için özel bir yükleme sistemi uygulanması ve kullanıcıların sadece çocuklar için hazırlanmış videolar yüklemeyi kabul ettiği bir sistem oluşturulması daha olası görünüyor.
Kaynak:Mynet

Share