Eğitim ödüllerinin en büyüğü Turkcell Akademi’ye

Her yıl ABD’li Association for Talent Development (ATD) tarafından verilen ATD BEST Ödülleri’nde Turkcell Akademi şirket içinde sağladığı yetenek gelişimi ve performansa yönelik çalışmalarıyla “The BEST” ödülüne layık görüldü.

Yetişkin eğitimi ve işletmelerde performans artırma konusunda 72 yıllık geçmişe sahip uluslararası bir kuruluş olan ATD, bu yıl “Turkcell Akademi” ile birlikte dünya çapında 29 şirketi farklı kategorilerde ödüllendirdi.

turkcell-akademi-odul

Turkcell, “eğitimde fırsat eşitliği” ve “insana yatırım” ilkeleri doğrultusunda hayata geçirdiği bilgi yönetimi ve stratejik gelişim merkezi ve aynı zamanda Türkiye’nin ilk Kurumsal Üniversitesi olan Turkcell Akademi ile bir ödüle daha layık görüldü. Kurulduğu günden bu yana 25’in üzerinde uluslararası prestijli ödül kazanan Turkcell Akademi, bu kez ABD’li Association for Talent Development (ATD) tarafından “The BEST” ödülüne layık görüldü.

Eski adıyla American Society of Training & Development (ASTD), yeni adıyla Association for Talent Development (ATD) 72 yıldır yetişkin eğitimi ve işletmelerde performans artırma konusunda çalışmalar yürütüyor ve yetenek yönetimini tüm şirket çapında uygulayıp başarılı sonuçlar elde eden organizasyonları ödüllendiriyor.

Turkcell Akademi’den Sorumlu Grup Başkanı Banu İşçi Sezen: “Uluslararası başarılara imza atarak Turkcell Akademi’yi dünya çapında bir marka yaptık”
turkcell-akademi-odul-3

Turkcell Akademi’nin The BEST ödülünü alması ile ilgili konuşan Turkcell Akademi’den Sorumlu Grup Başkanı Banu İşçi Sezen; “Bugüne kadar Turkcell Akademi ile pek çok prestijli ödüle layık görüldük. Hatta geçtiğimiz yıllarda ATD’den iş yaşamına kattığımız değer ve elde ettiğimiz başarılar neticesinde birçok ödül aldık. Bu yıl ilk kez ATD The BEST Ödülüne başvurduk ve ödülü kazandık. ATD jürisi, Turkcell Akademi’nin Turkcell ekosistemine, sektöre ve topluma kattığı değeri göz önünde bulundurarak değerlendirme yaptı ve bizi bu ödülüne layık gördü. 2006’da hayata geçirdiğimiz Turkcell Akademi’yi günden güne büyüterek kısa bir süre içerisinde dünya çapında başarılı bir marka haline getirmenin mutluluğunu yaşamakla birlikte, Turkcell olarak Türkiye’yi uluslararası arenada gururla temsil etmenin sevincini paylaşıyoruz. İlk başta Turkcell çalışanları için hayata geçirdiğimiz ve şimdi dünyanın bilgisini tüm Türkiye’nin hizmetine sunduğumuz Turkcell Akademi’nin başarılarının artarak devam edeceğine inancımız tam” dedi.

turkcell-akademi-odul-2

Turkcell Akademi eğitim ve gelişimde en iyi

ATD’nin birçok kategoride verdiği ödüllerin en prestijlisi olan “The BEST”e layık görülen Turkcell Akademi jüri tarafından; yetenek gelişimi ve yönetimi fonksiyonunun tüm çalışanları kapsaması, eğitim ve gelişim faaliyetlerinin şirketin kültürü üzerinde etkilerinin olması, üst yönetimin sahipliği ve katkı payı ile yetenek gelişimi ve performansa yönelik inisiyatiflere yatırım yapması gibi kriterler doğrultusunda değerlendirildi. Turkcell Akademi tüm bu kıstaslarda en iyi bulunarak ödülün sahibi oldu.

2015 ATD BEST Ödülleri’nin seremonisi 27 Ekim Salı günü Washington’daki Ronald Reagan Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Resepsiyonla başlayacak gecede Turkcell Akademi ile birlikte en iyi seçilen şirketlere ödülleri takdim edilecek.

ATD hakkında:
Eski adıyla ASTD (American Society of Training & Development), yeni adıyla ATD (Association for Talent Development) yetişkin eğitimi ve işletmelerde performans arttırma konusunda çalışan uluslararası bir kurum. ATD, ABD’de 128 şubesi ve 20’den fazla uluslararası partneriyle faaliyet gösteriyor. 1943 yılında kurulan ATD, eğitim ve performans artırımı konusunda dünyanın yüzden fazla ülkesinden gelen seçilmiş uzmanlara ev sahipliği yapıyor.
ATD eğitim ve performans için uzmanlara, eğitmenlere ve öğrencilere kaynak sağlayarak konusunda uzmanlaşmış profesyonelleri konferanslarda ve çalıştaylarda bir araya getiriyor. Eğitmenler için profesyonel gelişim fırsatları ve sertifika programları sunan ATD aynı zamanda çalışma yaptığı alanlarla ilgili olarak medyaya ve kamuoyunda sözcülük yapma misyonunu üstleniyor.

 

Share