Facebook’a ‘beğenmedim’ butonu geliyor

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’a ‘beğen’ butonunun yanı sıra ‘beğenme’ butonu getirmeye hazırlandıklarını açıkladı.

facebook-dislike-begenmedim-butonu

Zuckerberg Facebook’ın California’daki genel merkezinde yapılan bir soru-yanıt toplantısında, beğenmeme butonunun insanların empatilerini gösterebilecekleri bir yol olacağını söyledi.

Zuckerberg, “İnsanlar uzun yıllardın bana ‘beğenmeme’ butonunu soruyor. Belki yüzlerce kişi sordu bunu bana. Bugün özel bir gün çünkü bugün bunun üzerinde çalıştığımızı söyleyebiliyorum ve yakında denemelere başlayacağız” dedi.

Zuckerberg ayrıca “beğenmeme” butonunun kullanıcıların diğerlerinin paylaşımlarını kötüleyecek bir mekanizma haline gelmesini istemediğini de vurguladı.

mark-zuckerberg

ÜZÜCÜ PAYLAŞIMLAR İÇİN

Beğenmeme butonunun üzücü paylaşımların beğenilmesinin kötü olacağı durumlar için kullanılması amaçlanıyor.

Philedelphia’daki Drexel Üniversitesi’nden sosyal medya uzmanı Prof. Andrea Forte, kullanıcıların birbirlerinin paylaşımlarına saldırmayacağını belirtti.

Forte, “Negatif duyguları ifade etmek için, örneğin gördükleri reklamlardan duydukları rahatsızlıklarda bunu kullanabilirler. Ama birden arkadaşlarının bebeklerini, arabalarını, kedilerini ya da yemek pişirme deneyimleri için beğenmeme butonunu kullanacaklarından şüpheliyim” dedi.

Share