FBI, iPhone şifresini kırabilmek için1.3 Milyon dolar ödemiş!

Apple ile arasında yaşanan uzun süreli gerginlik sonrasında iPhone‘un şifresini çözdüğünü belirten FBI’ın, aslında verilere ulaşmak için 1.3 milyon dolar ödediği ortaya çıktı!
iphone-5s
FBI’ın San Bernardino’da gerçekleşen ve 14 kişinin ölümüne sebep olan terör saldırısında ele geçirdiği şifreli iPhone 5c’de, bulunan verilere ulaşmak için Apple’dan yardım istemesi ile başlayan olaylar bir anda çığ gibi büyüdü.

Apple ve FBI arasında devam eden gerginliğin medyada büyük yer bulmasının ardından, FBI’ın iPhone’a erişerek gerekli verilere ulaştığına dair haberler dolaşmaya başlamış ve konu bir anda kapanmıştı.

Güvenlik firmasına 1.3 milyon dolar ödeme!

FBI’ın iPhone’da bulunan verilere İsrailli bir güvenlik firmasından yardım alarak ulaştığı ortaya çıktı.

Londra’da düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu’nda katılan FBI Direktörü James Comey’e iPhone konusu sorulduğunda, FBI’ın güvenlik firmasına yaklaşık olarak kendisinin 7 yıl 4 ay boyunca alacağı maaşa eşit bir ücret ödediğini belirtti.

FBI bütçe rakamlarına göre şuan Comey’in yıllık maaşı 183.300 dolar seviyesinde. Belirtilen süre ile karşılaştırdımızda FBI’ın güvenlik firmasına yaptığı ödeme 1.3 milyon dolar seviyesine denk geliyor. Ayrıca James Comey, açıklamanın sonunda bu ücreti ödediklerine değdiğini söyledi.

Share