Firefox’a Tor Tarayıcı özelliği geliyor

Firefox yakın zamanda gelmesi beklenen güncellemeyle birlikte Tor tarayıcı kadar etkili gizlilik özelliklerine sahip olacak.
firefox-tor
Tarayıcılar arasındaki rekabet hiç kuşkusuz teknoloji endüstrisinin en çekişmeli alanlarından birisi. Halihazırda Google Chrome‘un domine ettiği bu yarışta Mozilla Firefox’un ciddi bir atağa kalkmaya hazırlandığı biliniyor. Firefox, şimdi de gelişmiş gizlilik altyapısıyla bilinen Tor tarayıcıda bulunan altyapıya benzer bir gizlilik ayarını kullanıma sokmaya hazırlanıyor.

Tor tarayıcı aslında Firefox’un kullandığı aynı kod üzerinde temelleniyor. Ağ üzerindeki iletişimi bir dizi şifreyle güvenli bir hale getiren Tor, bu sayede kullanıcının takip edilememesini sağlıyor ve bu sayede gizliliği ve dolayısıyla güvenliği de son derece yüksek bir düzeye taşıyor.

Firefox’a Tor özelliği geliyor

Ghacks’te yer alan habere göre, Mozilla da bu etkili gizlilik altyapısını Firefox tarayıcısına entegre etmeye hazırlanıyor. Söz konusu özelliklerin halihazırda önizleme sürümünde mevcut durumda olan Firefox 50’nin final sürümüyle birlikte sunulması bekleniyor.

Bu güncellemeyle birlikte Firefox’un, çevrimiçi ortamda çok daha etkili bir güvenlik sunarak rekabette önemli bir avantaj elde etmesi bekleniyor. Diğer yandan, bu ekstra gizlilik korumasının da kullanıcılar tarafından manuel olarak aktive edilebilecek bir düzenlemeye sahip olacağı söyleniyor.

Share