Gamze, Microsoft’un dünya birincisi

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı ikinci sınıf öğrencisi Gamze Oruç birinci oldu.

Gamze, Microsoft'un dünya birincisi

Gamze, Microsoft’un dünya birincisi

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı ikinci sınıf öğrencisi Gamze Oruç, Microsoft Türkiye’nin düzenlediği ‘Microsoft Windows 8 Uygulama Geliştirme’ ve ‘Java & Android Developer Yarışması’ Türkiye birincisi; ‘Java & Android Developer’, ‘Web ve Grafik Tasarım’ ve ‘Yazılım Geliştirme Yarışması’nda dünya birincisi oldu.

Microsoft’un her yıl 2 kez yazılım ve tasarım yarışması düzenlediğini söyleyen Gamze Oruç, firmanın Açık Akademi eğitimini tamamladıktan sonra bu yarışmalara girdiğini söyledi. İlk katıldığı yarışmanın ‘Veri Tabanı’ alanında olduğunu kaydeden Oruç, 4 Ağustos 2011’de başlayan yarışma sürecinin 2012 yılı Eylül ayında sonuçlandığını ve dünya 11’incisi olduğunu söyledi. Oruç, “Katıldığım ikinci yarışma ise yazılım alanında ‘Alan Genişletme’ yarışması oldu. Bu yarışmada Türkiye birincisi, dünya ikincisi oldum. Üçüncü yarışmam ise 17 Ağustos- 13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Burada üç ayrı yarışmada dünya birincisi olurken, ‘Java & Android Developer Yarışması’nda dünya ve Türkiye birincisi oldum” diye konuştu.

‘PROJELERİMİ ÜLKEMDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİM’

Bu başarıları sonrasında Japonya ve İtalya gibi ülkelerin bilgisayar yazılım firmalarından teklifler aldığını söyleyen Gamze Oruç, “Kendi projelerimi ülkemde gerçekleştirmek en büyük hayalim” dedi. Yurt dışından gelen hiçbir teklife sıcak bakmadığını kaydeden Oruç, “Günde en az 4 saatim bilim kurgu filmi izlemekle geçiyor. Bunlardan da etkilenmiş olabilirim. İzlediğim ve en çok etkilendiğim ‘Limitsiz’in düşünce dünyama çok büyük etkisi oldu. Projelerimi hayata geçirmemde bana ışık olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

MESLEK LİSESİ MEZUNU

Aksaray Kız Meslek Lisesi Mezunu olduğunu, yüksekokula birincilikle girdiğini söyleyen Gamze Oruç, “Lisedeyken Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Web Tasarım Bölümü’nden mezun oldum. Hayalim hep bilgisayar teknolojisinin içinde olmaktı. Bunu da gerçekleştirdiğime inanıyorum. ‘Hayal ediyorsan gerçekleştirebilirsin’ cümlesi rehberim oldu. Hayal etmeliyiz ki peşinden koşabileceğimiz bir hedefimiz olsun. Artık hedefim Uzay Bilimleri alanında ışınlama teknolojisini keşfetmek. Bu yolda ilerlemek istiyorum. Bana eğitimim ve çalışmalarımda desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’ye, Yüksekokul Müdürüm Doç. Dr. Hacer Sert’e ve tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gamze Oruç’un başarılarıyla gurur duyduğunu aktaran Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hacer Sert ise şunları söyledi:

“Hem ülkemizi hem üniversitemizi hem de ülkemizi çok iyi bir şekilde temsil etti. Başarılarının devam edeceğini düşünüyorum. Bundan sonraki yarışmaları da takip edip çok iyi dereceler alacağına inanıyorum. Gamze’nin bu başarılarının arkadaşlarına da örnek olmasını temenni ediyorum.”

Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de Gamze Oruç’u tebrik ederek, teşekkür belgesi verdi.
Kaynak:DHA

Share