Gmail’in arayüzü güncellendi

Google’ın ücretsiz e-posta servisi Gmail’in Android uygulamasının tasarımı yenilendi. Inbox’a benzeyen yeni tasarımla beraber mobilden de Pop3 desteği sunulmaya başlandı.

Gmail yeni tasarımıyla Inbox’a benzemiş.

Zaman zaman hizmetlerinin tasarımlarını güncelleyen Google, şimdi de Gmail’e el attı. Popüler e-posta servisinin Android işletim sistemli mobil cihazlarda kullanılan arayüzünü değiştiren firma, daha modern bir tasarıma terfi etti.
gmail

Gmail’in yeni arayüzü Google’ın kısa bir süre önce duyurduğu Inbox’ı fazlasıyla andıran bir tasarıma kavuştu. Modern bir arayüz tasarımına kavuşan mobil Gmail uygulamasında artık Inbox’ta olduğu gibi yeni e-posta oluşturmak için kırmızı bir daire bulunuyor. Inbox’ta kırmızı daire içinde + işareti bulunurken Gmail’in yeni arayüzünde + işareti yerine kalem simgesi yer alıyor. Menü ve ayarları da Inbox’a benzeyen Gmail, şık bir tasarımla kullanıcıları karşılıyor.

Gmail’in güncellenen Android uygulaması sadece tasarım anlamında yenilikler içermiyor. Gmail artık Yahoo ve Hotmail gibi e-posta adreslerini de mobil uygulama üzerinden tanımlama imkanı sunuyor. Yeni özellik Pop3 destekleyen her türlü e-postanın mobil cihazlar üzerinden de eklenebileceği anlamına geliyor.

Tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de Android işletim sistemli cihazlar için kullanıma sunulan yeni mobil arayüz Google Play uygulama mağazasından güncellenebiliyor.(AL Jazeera)

Share