Google fotoğraf servisi Picasa’yı kapatma kararı aldı

Google’ın fotoğraf servisi Picasa kapanıyor!
google-picasa-kapaniyor

2002 yılında kurulan Picasa, 2004 yılında Google tarafından satın alınmıştı. O günden bu yana aktif olan servis, fotoğraf düzenleme ve görüntüleme hizmeti sunuyordu. Ancak artık bu son bulacak.

Picasa kapanıyor ama neden?

Windows, Linux ve Mac platformlarında masaüstü uygulaması da bulunan servis 1 Mayıs 2016 tarihi itibariyle artık kullanılamayacak. Picasa’ya erişim sağlayan uygulamalar son olarak 15 Mart tarihinde güncellenecek ve artık güncelleme yapılmayacak. 1 Mayıs tarihinden sonra Picasa’ya yeni fotoğraf yüklemek mümkün olmayacak ancak mevcut fotoğraflar görüntülenebilecek. Mevcut fotoğraflar da ilerleyen bir dönemde silinecektir ancak Google şimdilik süreci uzatıyor. Picasa’nın içindeki milyarlarca fotoğrafa ne olacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak büyük bir ihtimalle Google, kullanıcılara bir çeşit bildirim e-postası yollayacaktır.

Picasa kapanıyor olmasına rağmen aslında işin arka planında önemli bir gelişme var. Geçtiğimiz yıldan bu yana sürekli ön plana çıkarılan bir uygulama olan Google Fotoğraflar, Picasa’nın yerini alacak. Kullanıcılara ömür boyu ve sınırsız depolama alanı sunan Google Fotoğraflar uygulaması, Android, iOS ve masaüstü platformlarda bulunuyor. Dolayısıyla Google, kendi içerisinde rakip bir servis olmaması amacıyla Picasa’nın fişini çekiyor. Bulut depolama konusunda rakiplerinin bir adım gerisinde olan Google, fotoğraf konusunda oldukça istekli. Sonuç olarak 14 yıllık bir servis, tarihin tozlu sayfalarında yerini almaya hazırlanıyor.

Share