Google Play Music’te ücretsiz müzik dönemi

Google müzik servisi Play Music, ücretsiz müzik dinleme özelliğini kullanıma sundu. Yeni hizmet şimdilik sadece ABD’de kullanılabilecek.

Online müzik sektörünün adeta patlama yaşadığı bugünlerde servisler arasındaki rekabet de giderek artıyor. Şimdilik Türkiye’de hizmet vermeyen Google Play Music de bu rekabette yer alan servislerden biri. Google, rekabete öne geçebilmek için yeni bir adım attı. Firma reklam dinleme karşılığında ücretsiz olarak müzik dinleme imkânı sunmaya başladı.

google-play-music

Google Play Music’in ücretsiz sürümü olarak tanımlanabilecek olan yeni serviste kullanıcılar müzik dinlerken aralarda reklamlar yayınlanacak. Bu alandaki en büyük servislerden biri olan Spotify’ın ücretsiz sürümüne benzeyen yeni hizmet ilk olarak ABD’de kullanıma sunuldu. ABD’yi servisin çalıştığı diğer ülkelerin takip edip etmeyeceği bilinmiyor.

Normalde aylık kullanım bedeli 9.99 dolar olan Google Play Music, yeni servisi ile aboneleri ücretli sürümü kullanmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. İlk olarak tarayıcı üzerinden kullanılabilen ücretsiz sürümün önümüzdeki günlerde Android ve iOS uygulaması ile mobil cihazlara da gelmesi bekleniyor.

Share