Google Play Store Çin Yollarında

Google, dünyanın en kalabalık ülkesi Çin‘de varlığını tekrar oluşturmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Çin ülkesinin şart sunduğu sansür yasalarına uymadığı için ülkeden Google Play Store servisini çıkartmak zorunda kalan Google, Alphabet\’in oluşu sonrasında bu pazara geri dönmek için çalışmalarını hızlandırdı.
google-play-cin

Geçtiğimiz dönemlerde Alphabet adıyla yeni bir oluşuma giden Google yönetimi, Çin pazarındaki varlığını yeniden oluşturmak için Çin hükümetiyle görüşmeleri başlattı. Reuters tarafından yapılan habere göre Google Play Store servisi 2016 yılında yeniden kullanıma sunulacak. Çin takvimine göre yılbaşı olan Şubat ayından sonra servisin kullanıma sunulması bekleniyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Çin ile yaşadıkları içerik sansürleme sorunu yüzünden ülkedeki servisleri kapatılan Google‘ın bu konuda uzlaşmacı bir tutum sergileyeceği belirtiliyor. Çin’de yayınlanacak olan Google Play Store içeriklerinin global uygulama mağazasından farklı olacağı ve içeriklerin Çin tarafından onaylı olacağı söyleniyor.
google-play-cince

Google’ın bu konudaki geri adım atışının arkasındaki en büyük sebebin Çin’in akıllı telefon kullanımındaki büyük oranı olduğunu söyleyebiliriz.

Share