Google’dan yeni işletim sistemi

Google, Android ve Crome OS’un yerini alacak yeni bir işletim sistemi tasarlıyor.

google-mobil-arama

Bu sistem, Google’ın diğer işletim sistemlerine nazaran daha hızlı ve verimli çalışacak. Kernel tercihini de değiştiren Google, üreteceği işletim sistemini daha geniş yelpazede sunabilecek. Hali hazırda Android ve Chrome OS işletim sistemlerini üreten Google’ın, yeni bir sistem üzerinde çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. Bildiğimiz üzere Google, mobil cihazlarda işletim sistemi olarak Android kullanıyor. İşte bu yeni işletim sisteminin, Android platformunun yerini alacağı ve daha hızlı bir sistem olacağı iddia ediliyor.

Bu yeni çalışma ile Google, bugüne kadarki işletim sistemleri için kullandığı Linux kernel tabanından da vazgeçiyor. Bunun yerine, yeni geliştireceği işletim sistemi için Magenta kernel kullanacak. Bu yeni kernelin diğerinden farkı ise gömülü sistemlerde hızlı çalışması ve ölçeklendirilebilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca böylece işletim sisteminin kullanım alanlarının da genişletilmesi hedefleniyor.

Android Police’de yer alan habere göre Google’ın yeni işletim sistemi ile ilgili bazı bilgiler GitHub üzerinde yayınlandı. Fuchsia adındaki yeni işletim sistemi, hem mobil hem de masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilecek. Böylece Google, Android ve Crome OS’un yerine geçecek ve daha geniş platformda yer alacak yeni bir işletim sistemi üretecek.

Share