Güney Kore şirketi Facebook’a ders verdi

Dünya genelinde 750 milyon mobil kullanıcısı olan Facebook, Android için geliştirdiği Home arayüzüyle fiyasko yaşarken, Güney Koreli bir şirket benzer uygulamasıyla 13 günde 1 milyon barajını geride bıraktı.

Güney Kore şirketi Facebook’a ders verdi

Güney Kore şirketi Facebook’a ders verdi

Facebook, Android tabanlı mobil cihazlar için geliştirdiği ‘Home’ uygulamasıyla istediği başarıdan çok uzak kalırken, Güney Koreli mobil mesajlaşma şirketi Kakao, elde ettiği başarıyla sosyal medya ağına bir nevi ders verdi. Facebook Home’la aynı işlevi gören KakaoHome adlı uygulama, geçtiğimiz hafta 500 bin barajını geçtikten sadece dört gün sonra 1 milyon indirilme rakamına ulaştı.

Google Play’de sadece 13 gün önce sunulan KakaoHome, iki haftadan kısa sürede önemli bir başarıya ulaşmayı başardı. Facebook Home ise 1 milyon rakamına 1 ayda ulaşabilmişti.

Facebook, Home arayüzünü öne çıkarabilmek için HTC ile ‘First’ adlı telefonu sunmuş ancak beklenen ilginin oluşmaması, telefonun Avrupa’daki satışlarının ertelenmesine neden olmuştu.

G. KORE’NİN YÜZDE 90’I KULLANIYOR
Facebook Home’un benzeri olan KakaoHome, mesajlaşma uygulamasına ait uyarıları daha fazla ön plana çıkarıyor, daha hızlı cevap atılmasını sağlıyor ve uyumlu olduğu cihazlarla daha iyi bir sohbet imkanı sunuyor.

ABD’li tüketicilerden gelen geri bildirimlerim olumlu olmaması HTC First’ün bu yaz İngiltere’de satışa sunulması planını ertelerken, Facebook’un ilgiyi artırmak için ne gibi hamleler atacağı bilinmiyor.

Kakao Talk mesajlaşma hizmetinin dünya genelinde 90 milyon kullanıcısı bulunuyor. KakaoHome ise şu an sadece Güney Kore’de geçerli. Şirket, uygulamanın Güney Kore’deki akıllı telefonların yüzde 90’ına yüklendiğini belirtti.

The Next Web’in haberine göre, Güney Kore’deki akıllı telefonların yüzde 90’ı Android tabanlı.

Kaynak:ntvmsnbc

Share