Hackerlar bilgisayar ekranınızdan bile sizi gözetleyebilir

ABD’de gerçekleştirilen bir sunumda monitörlerdeki piksellerin hacklenilmesiyle, bilgisayar ve ekranın kontrol edilebildiği ifade edildi.
laptop-kullanimi
Monitörlerin hiçbir faaliyeti olmadığı, kasadan gelen verilerin piksellere, daha sonra da kelimelere ve resimlere dönüştüğü düşünülüyordu. Ancak yapılan son araştırmalar durumun hiç de böyle olmadığını, piksellerin de bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilip aleyhimize kullanılabildiğini gösterdi.

‘PİKSELLERE KÖRÜ KÖRÜNE GÜVENMEYİN’

ABD’deki Kolumbiya Üniversitesi’nden ve Red Balloon güvenlik şirketinden araştırmacı And Cui, Las Vegas’ta Def Con hack konferansında meslektaşlarıyla gerçekleştirdikleri bir sunumda, “Monitörü hackleyebiliriz. Ekranınızdaki piksellere körü körüne güvenmeyin” dedi.

‘BİLGİSAYAR KASASI ELE GEÇİRİLEBİLİYOR’

Cui, hackerların kullanıcıları kötücül sitelere yönlendirdikten sonra, monitör üzerindeki parlaklık gibi basit ayarları değiştirebildiğini, ardından da yerleştirdiği komutlarla video veya sitelerdeki piksellerden edindiği kodlarla bilgisayarın kasasını ele geçirebildiğini söyledi.

Cui, bu yöntemle bir bilgisayarda aslında olmayan şeylerin de kullanıcıya gösterilebildiğini ve kişilerin gözlenebildiğini ifade etti.

Share