iOS 8 ile şarj ömrü de uzuyor

Apple iPhone kullanıcılarının yıllardır süren isyanını sonunda duydu.

Akıllı telefonlar, teknolojileri ile kendilerini her gün bir adım öteye taşırken çabuk biten şarj problemi bir türlü aşılamamıştı…

Apple yıllardır süren ve iPhone kullanıcılarının en çok yakındığı şarj sorununa artık kulaklarını tıkamaktan vaz geçerek bir çözüm bulmuş gibi görünüyor. Nasıl mı? ios 8 ile…

Apple’ın açıkça belirtmediği ancak yazılımın derinlikleri incelenirken ortaya çıkan bir uygulamanın iPhone’unuzda pilin ömrünü en çok zorlayan uygulamaları otomatik olarak kapattığı gözlemlendi.

ios-8

ŞARJINIZI EN ÇOK NE TÜKETİYOR?

Bu noktada telefonunuzun pil ömrünü en çok hangi uygulamalar için kullandığınızı görmek için Genel > kullanım> Pil tüketimi yoluyla açacağınız listede son 24 saat ve bir haftanın verilerini görmeniz mümkünken o listede yer alan ve ortalamanın üzerinde tüketim sergileyen uygulamaların otomatik olarak kapatıldığı ve böylece iPhone ve iPad’lerin daha uzun kullanılabildiği gözlemlendi.

IOS 8 ile gelen bu yeni özellik şimdiden birçok kullanıcının beğenisini toplarken senelerdir süren iPhone ve iPad pil ömrü sorununun da bir nebze de olsa çözüldüğünü görmek Apple severlerin yüzünü güldürdü.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share