İşte Windows XP’yle yaşamanın ipuçları

Windows XP’yi bırakmanız mümkün değilse, işte onunla birlikte yaşamanın yolları.

Windows XP’yi 8 Nisan’daki destek tarihinin bitişinden önce bırakmanız gerekiyor. Onu neden bırakmanız gerektiğinin detaylarından daha önce birçok kez bahsettik, bu yüzden bu maddeleri şimdi tekrar sıralamayacağız. Ancak şu da bir gerçek ki, XP’yi bırakmanızın gerekmesi, bunu yapabileceğiniz anlamına gelmeyebilir.

İşte Windows XP'yle yaşamanın ipuçları

İşte Windows XP’yle yaşamanın ipuçları

İşlerinizin bağlı olduğu yazılım sadece Windows XP’de çalışıyor olabilir veya yeni bir işletim sistemini şu anki PC’niz kaldırmıyor olabilir. Veya Windows XP’yi bırakmamakta inat ediyor olabilirsiniz. XP’yi bırakıp Windows 7 veya 8’e geçmeniz elbette daha güvende olmanızı sağlayacaktır.

Ancak Microsoft’un güncellemeleri durdurmasından sonra şunlara dikkat ederek bir miktar koruma sağlayabilirsiniz.

Tam bir güvenlik paketi edinin: Basit bir antivirüs yeterli olmayabilir. Ancak örneğin Kaspersky Internet Security gibi firewall ve açık korumasına da sahip bir paket kullanmanızı öneriyoruz. Bununla da yetinmeyin: Sadece antivirüsünüze güvenmeyin, onu Malwarebytes Anti-Malware Free gibi bir araçla destekleyin ve PC’nizi haftada bir tarayın.

Firefox veya Chrome kullanın: IE’nin eski sürümleri, zararlılara açık bir kapı niteliğinde. Ancak Firefox ve Chrome’un son sürümlerini Windows XP’de kullanabilirsiniz.

Tarayıcınızı koruyun: Tarayıcınızda çalışan script’ler, sisteminiz için risk oluşturur. Firefox’ta NoScript Security Suite, Chrome’da ise NotScripts ile güvenmediğiniz sitelerin kod çalıştırmalarını engelleyin.
Kaynak:Chip

Share