Kullanıcılar Windows 8′e bir türlü alışamadı

Microsoft’un Windows 8′i yayınlamasının üzerinden 19 ay geçmiş olsa da, birçok kullanıcı henüz işletim sisteminin kullanıcı arayüzüne alışabilmiş değil.

Microsoft‘un en başarılı işletim sistemlerinden biri olan Windows 7′nin halefi Windows 8, 2012 yılının Ekim ayında yayınlanmış ve kısa sürede kullanıcıların tepkisiyle karşılaşmıştı. Yeni işletim sistemine geçiş yapan kullanıcılar, değiştirilmiş kullanıcı arayüzü sebebiyle uyum sağlamakta sıkıntı yaşamış ve yaşadıkları bu sorunlar nedeniyle Microsoft’a şikayetlerini bildirmişlerdi.

windows-8

Windows 8‘in kullanıcılara sunulmasının üzerinden yaklaşık 19 ay geçti ama konuyla ilgili yapılan son araştırmalara bakılacak olursa, birçok kullanıcı işletim sistemine ve Modern kullanıcı arayüzünü hala alışabilmiş değil. Microsoft’un resmi kullanıcı forumlarında da bu konu hakkında şikayetler dile getirilmeye devam ediliyor. Windows 8′de yaşanan adaptasyon sorunlarını gidermek için harekete geçen Microsoft, Windows 8.1 ve 8.1 Update güncellemelerini yayınlamış olsa da, şimdilik yeterli değişiklikleri yapabilmiş değil.

Kaynak:Mynet

Share