Metrodaki gizemli “Python kodu”

Uluslararası emlak arama motoru Flatfy, tüm dünyada dikkat çeken yaratıcı bir viral kampanyaya imza attı.

Türkiye emlak pazarına başarılı bir giriş yapan uluslararası emlak arama motoru Flatfy’nin Ukrayna’nın Kiev şehrinde başlattığı viral kampanya, dünya çapında ses getirdi. Emlak arama motoru olarak Türkiye de dâhil olmak üzere dünyanın 30 ülkesinde hizmet veren ve heyecan verici projelere imza atan Flatfy’nin yeni yetenekler için yayınladığı yaratıcı billboard reklamı, geniş kitleler tarafından ilgi görerek viral bir kampanyaya dönüştü.

Flatfy’den metroda yaratıcı billboard reklamı

Web geliştirme konusunda yeni yetenekler arayan Flatfy, Kiev’de bilgisayar mühendisliği bölümü olan üniversitelerin yakınındaki üç metroda yaratıcı billboard reklamları yayınladı. Yolcular, metroda geleneksel reklamların yerine arka planı siyah olan ve Python kodu yazan billboardlar gördü. Flatfy, hem bilboardlardan hem de Facebook sayfasından “Metro istasyonuna bir kod yerleştirdik, böylece okula / işe kod yazmaya giderken, bu kodu çözmeyi de düşünebilirsin” mesajını yayınladı. Kodu çözmek isteyenleri https://flatfy.com/play sitesine yönlendirdi.

Her metroda farklı bir kod kullanıldı

Flatfy yazılım ekibi, billboard reklamları için basit bir Python kodu hazırlayarak, metroda bekleyenlerin kodu kolay anlaması ve linki hatırlaması için bir algoritma oluşturdu. Her istasyon için farklı bir link kullanılarak, daha sonrasında kodu çözmeye çalışanların hangi bölgeden geldikleri analiz edildi. Oyunda, yeni nesil kütüphanelerden React.js. ile Python kullanılarak, sunucu taraflı yazılım mimarisi tasarlandı. Arayüzü basit görünse de oyunda her görev için ayrı bir tasarım çizildi.Yazılımı eğlenceli bir hâle getiren bu oyunda; arayüz geliştirme, algoritmalar, ikili şifreleme (binary encryptio) gibi web geliştirmeyi kapsayan 12 soru yer alıyor.

900 bin kişi kodu çözmeye çalıştı

Python kodu,billboardlarda yer aldığı andan itibaren sadece bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin değil, teknolojiyle ilgilenen binlerce kişinin dikkatini çekti. Python kodu oyunu, Kiev’in de ötesine geçerek, diğer şehirlerin hatta Kanada gibi birçok ülkenin geliştiricisi tarafından çözüldü. Facebook’taki Python kodu oyun postu 15 binden fazla beğeni topladı, yüzlerce yorum ve paylaşım yapıldı. Viral olan kampanyada, bir ayda 900 bin kişi https://flatfy.com/play sitesine girerek, soruları çözmeye çalıştı, bunlar arasından bin 133 kişi soruların tümüne doğru cevap vererek, finale kaldı. Finale kalanları Kiev’deki ofisine davet eden emlak arama motoru Flatfy, hem web geliştirme konusundaki seminerlerle sektörün gelişmesine katkı sunuyor hem de yeni yetenekleri keşfederek ekibini genişletiyor.

Sen de https://flatfy.com/play üzerinden Phyton kodu oyununa katılabilir, hem bilgini ölçebilir hem de eğlenebilirsin!

Flatfy.com Hakkında

Türkiye de dâhil olmak üzere dünyada 30 farklı ülkede hizmet veren Flatfy, tüm kiralık ve satılık gayrimenkul ilanlarını tek bir platformdan sunan bir emlak arama motorudur. Gayrimenkul aramayı hızlı ve kolay bir hâle getiren Flatfy, Türkiye’de bulunan ve en çok tercih edilen emlak portallarından derlediği binlerce ilanı analiz ediyor, kategorilere ayırıyor ve gruplandırarak en uygun gayrimenkulleri listeliyor.

Flatfy, farklı algoritmalar kullanarak, Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere; il ve ilçe bazında kiralık ve satılık konut fiyatları, konut metrekare ortalama fiyatları ve daha birçok veriyi sunan, doğru zamanda ve yerde yatırım yapmalarını sağlayan bir platformdur.

Share