Microsoft, onu Google’a kaptırdı!

Yazılım devi Microsoft, en üst düzey mühendislerinden birini rakibi Google’a kaptırdı.

Microsoft, onu Google'a kaptırdı!

Microsoft, onu Google’a kaptırdı!

Microsoft’un en önde gelen yazılımcılarından Blaise Agüera y Arcas, 7 yılın ardından Google’a geçti. Blaise Agüera y Arcas Bing Maps uygulamasının mimari olarak tanınıyordu

Microsoft yazılım ekibi en önemli mühendislerinden biri olan Blaise Agüera y Arcas’ı Google’a kaptırarak ağır bir darbe aldı.

Microsoft’a 2006 yılında kurucu olduğu Seadragon şirketini satarak dahil olan Blaise Agüera y Arcas, Bing Maps uygulamasıyla fotoğraf editmele yazılımı Photosynth’in geliştirilmesinde en büyük rolu oynayan isim olmuştu.

New York Times’ın (NYT) verdiği habere göre, Agüera y Arcas, Google’ın son dönemde ağırlık verdiği ‘makine öğrenimi’ araştırmaları üzerinde çalışacak. Çalışmalar kapsamında, arama motorları başta olmak üzere dijital hizmetlerin kullanıcı hakkındaki en doğru bilgiyi saptaması ve karşılığında en uygun reklamı sunması gibi özelliklere sahip yapay zeka algoritmalarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

MICROSOFT ÜZGÜN

Blog sayfasından açıklama yapan Agüera y Arcas, Microsoft’tan ayrılmasının ‘hayatımın en zor kararı olduğunu ’ ifade etti ve ‘birçok projeyle harika bir ekibi geride bırakmanın üzücü olduğunu’ belirtti. Agüera y Arcas, Photosynth yazılımının yeni versiyonuna ait ön tanıtımın sunulmasından birkaç gün sonra ayrılık kararını duyurarak Microsoft’u da şaşkına çevirdi.

NYT’ye açıklama yapan bir Microsoft yetkilisi, Agüera y Arcas’ın ayrılacağını doğruladı Yetkili, ‘hizmetler ve cihazlar alanında büyük bir kayıp yaşadıklarını ve Arcas’ın gelecekte başarılı olmasını umduklarını’ söyledi.

Silikon Vadisi’nde yaşanan büyük transferler nadir görülse de, teknoloji devleri arasında her zaman gerilime neden oldu. Apple’ın efsane CEO’su Steve Jobs, yıllar önce Google CEO’su Eric Schmidt’e e-posta atarak mühendislerinin Google’a zorla transfer edilmemesini istemişti.

Microsoft ise eski kıdemli başkan yardımcılarından Kai-Fu Lee’nin Google’a transfer olmasının ardından teknoloji devini dava etmişti.

Kaynak:Mynet

Share