Microsoft SQL server hazır

Microsoft’un veri platformu SQL Server’ın son sürümü SQL Server 2012 son halini aldı.

Microsoft SQL server hazır

Microsoft SQL server hazır

Microsoft’un boyut ve format kısıtlaması olmaksızın verilerin her yerden yönetiminde kurumlara kolaylık sağlayan veri platformu SQL Server’ın son sürümü SQL Server 2012 son halini aldı. SQL Server 2012, 1 Nisan 2012 itibariyle genel kullanıma açılacak.

Microsoft dünyanın en yaygın veri platformu SQL Server’ın son sürümü Microsoft SQL Server 2012’nin kullanıma hazır olduğunu duyurdu. SQL Server 2012 artan veri hacminin getirdiği zorlukların üstesinden gelerek verilerin hızla yararlanılabilir iş bilgilerine dönüştürülmesinde kurumlara yardımcı oluyor. Boyutu ve formatı ne olursa olsun verilerin yönetimi konusunda kurumlara ihtiyaçları doğrultusunda ister kurum içinde isterse bulutta yardımcı olmayı hedefleyen Microsoft, Windows Azure için Apache Hadoop-tabanlı hizmet konusundaki planlarının detaylarını da açıkladı.

Verinin her zamankinden daha hızlı büyüdüğüne dikkat çeken Microsoft Türkiye Uygulama Platformu Ürün Yöneticisi Gökben Utkun, “Kurumlar hızla artan verilerin işlenerek analiz edilmesine gün geçtikçe daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. SQL Server 2012 boyut ve format kısıtlaması olmaksızın tüm verilerin kolayca yönetilebileceği platformu ve araçları sunarak işlemeye uygun öngörülerin oluşturulup bunların iş için en etkili biçimde kullanılabilmesini sağlıyor” diye konuştu.

Yetkinliği uluslararası devler test ediyor

Microsoft SQL Server 2012’in yetkinliği Volvo, Revlon, HSN, Sanofi Pasteur, Klout ve LG Chemical gibi üreticiler tarafından imalat süreçlerinde etkin biçimde kullanılıyor olmasıyla da onaylandı. Söz konusu kuruluşlar SQL Server 2012’nin bir çok donanım ve yazılım işortağı tarafından desteklenen geniş ekosisteminin getirdiği avantajlardan da yararlanabiliyor.

Büyük Veri (Big Data) için kollar sıvandı

Ünlü araştırma şirketi Gartner’ın verilerine göre küresel veri miktarı yıllık yüzde 59 oranında büyüme kaydediyor ve bu büyümenin yüzde 70 ila 85 arasındaki bir kısmını ise yapısal olmayan veriler oluşturuyor. Bu noktada Microsoft, Büyük Veri çözümü için SQL Server ve zengin iş zekası araçları Microsoft Excel, PowerPivot for Excel 2010 ve Power View’ın yanı sıra bu yılın ilk yarısında Azure için Apache Hadoop-tabanlı hizmetinin ek önizlemesini de duyurmaya hazırlanıyor. İlk olarak Aralık ayında önizlemesi sunulmuş olan Hadoop-tabanlı bu hizmet hali hazırda Associated Press, Barclays, BMW, Coca-Cola, The New York Times gibi şirketlere dijital pazarlama trendleri hakkında danışmanlık hizmeti veren Webtrends ve İngiletre’nin en ünlü üniversitelerinden University of Dundee tarafından kullanılıyor.

Yatırım geri dönüşünde yeni trendi belirliyor

Microsoft ünlü danışmanlık şirketi Forrester’ın SQL Server 2012’ye geçişin kuruluşlara sağlayacağı toplam ekonomik etki üzerine yaptığı özel araştırmanın sonuçlarını da açıkladı. Söz konusu araştırmaya göre SQL Server 2012 geçiş yapacak olan kuruluşlar yatırımlarının yüzde 189 oranında geri dönüşümünü 12 aylık süre içerisinde sağlayabilecekler.

Share