Microsoft Windows 10’a çok güveniyor

Ekim başında duyurusu yapılan Windows 10 işletim sistemi sürümünü 1 milyon kişi test ediyor.

Microsoft firması popüler işletim sisteminin son sürümü Windows 10’u Ekim başında tanıttı. Windows 8’den uzaklaşıp biraz daha fazla Windows 7’ye benzeyen yeni işletim sisteminde en büyük gelişme olarak Start tuşunun geri gelmesi görülüyor.

Firmanın son açıklamasına göre, şu anda “Windows Insider Program” dahilinde testleri devam eden Windows 10’u 1 milyon kişi deniyor ve geri dönüş bildiriyor. Microsoft’un işletim sistemleri bölümü müdürü Joe Belfiore’nin açıklamasına göre şu ana kadar deneyen kullanıcılardan 200,000 adet geri dönüş alınmış ve hepsini gözden geçirmeye kararlılar.

windows-10

Belfiore’nin verdiği bilgilere bakılırsa, kullanıcıların %64’ü Windows 10 test sürümünü sanal makine yerine gerçek bir PC’ye kurup denemiş. Bu da geri dönüşlerin daha sağlıklı olduğunu ifade eden bir durum. Ayrıca kullanıcıların %68’i her gün en az 7 uygulama çalıştırıyor,% 25’i ise her gün 25’den fazla uygulama çalıştırıyor. Yani bu kullanıcılar Windows 10 sürümünü günlük işlerinde kullanıyorlar anlamına geliyor.

WINDOWS 10 NE ZAMAN YAYINLANACAK?
Windows 10 için çıkış tarihi belli değil ama tahminler yılın sonuna doğru olacağı yönünde. İşletim sistemi ekibinin bu kadar çok geri bildirimi işlemesi ve değerlendirmesi biraz zaman alacaktır herhalde.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share