Microsoft’tan sürpriz iş birliği

Microsoft ve Oracle, yeni bir ortaklığa imza attı.

Microsoft'tan sürpriz iş birliği

Microsoft’tan sürpriz iş birliği

Microsoft ve Oracle, bulut bilişimde daha fazla seçenek sağlayacak yeni bir ortaklığına imza attı.

Anlaşmaya göre Oracle yazılımları Windows Server Hyper-V ve Windows Azure platformlarında kullanılabilecek.

Bu iş ortaklığının bir parçası olarak Oracle, Microsoft’un Windows Server Hyper-V ve Windows Azure platformlarını, Java, Oracle Database ve Oracle WebLogic Server da dahil, yazılımları ile destekleyecek. Böylece kullanıcılar, Windows Server üzerinde çalıştırılabilen Oracle yazılımları artık Windows Server Hyper-V ve Windows Azure üzerinde de çalıştırabilecekler ve kurumsal sanallaştırma platformu ve genel buluttan faydalanabilecekler.

Java geliştiriciler ve IT profesyonelleri, Oracle yazılımlarının, Windows Server Hyper-V ve Windows Azure platformlarındaki desteğinden rahatlıkla yararlanabilecekler. Bu iş ortaklığı müşterilerin bulut bilişimi kullanımına yardımcı olarak, iş yüklerine birinci sınıf bir destek sağlayacak.

Microsoft CEO’su Steve Ballmer, Oracle ile gerçekleştirdikleri bu iş ortaklığı ile ilgili olarak; “Microsoft olarak işletmelerin ihtiyaç duyduklarını sunmaya kararlıyız. Kurumların iş yüklerini özel bulut ve genel bulutta veya her ikisinde çalıştırmalarını sağlayacağız. Müşterilerimiz Oracle uygulamalarında, tıpkı yıllardır Windows Server üzerinde kullanabildikleri gibi hibrid bulut çözümlerimizin esneklik ve faydalarından yararlanabilecekler.” dedi.

Oracle Başkanı Mark Hurd ise, “Bugün, müşterilerimizin bilişim teknolojileri yapıları, dünyanın en dinamik yapısına ayak uydurmak için hızla değişiyor. Oracle olarak, özel, genel ve hibrid bulut da dahil olmak üzere, yazılımlarımız için çoklu dağıtım olanağı sağlayarak müşterilerimize daha fazla seçenek ve esneklik sunuyoruz. Microsoft ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, iş ortaklığımızı geliştirecek ve müşterilerimizin ihtiyaçları için çok önemli olacak” diye konuştu

Kaynak:GerçekGündem

Share