Microsoft’un Linux aşkı!

Redmondlu teknoloji devi Microsoft açık kod kaynaklı Linux ile aşk yaşıyor.

Bilindiği üzere Linux açık kod kaynaklı bir işletim sistemi temelini Unix oluşturuyor.

Peki Unix alt yapısını kullanan işletim sistemleri kimler? Linux ve Apple ikisi temel olarak DMG tabanını kullanıyor. DMG: “Disc Image Mount” anlamına geliyor.

2 işletim sistemini Windows’tan ayıran temel özellik de bu Windows sadece kendine ait olan Exe tabanını kullanıyor. Bu durum da 2 işletim sistemi arasında Dil Problemi anlamına geliyor.

microsoft-linux

Microsoft’un yeni Bulut Depolama Sistemi’nin ismi Azure. Microsoft ilginç bir şekilde Azure’u Windows tabanlı olarak tasarlamak yerine Linux’u kullanarak tasarladı.

Satya Nadella; Azure’un kasılmama ve dayanıklılığı konusunda hayrete düşmüş ve bu konuda şunları söylemişti: “Microsoft olarak Linux’u seviyoruz karşılıklı işbirliğine hazırız” demişti.

Microsoft’un rakiplerinin dilini çözerek uygulamalarını rakip firmaların kullanmasını istiyor. Bunun için Project Island Wood ve Project Island Wood –iOS ve Android’de Windows’un çalışması- projelerini de gerçekleştirmişti. Olası bir Linux satın alımının Dünyada ücretsiz işletim sistemi kullanımın sonu demek olduğunu hatırlatmakta da fayda var.

Share