Samsung da ödeme sistemini kuruyor

Mobil ödeme sistemleri pazarı kızışıyor, Samsung kendi ödeme sistemini hazırlıyor olabilir.

Apple’ın dijital mobil ödeme sistemi Apple Pay ile kazandığı başarı, rakiplerinin ağzını sulandırmaya başladı bile. Bu rakiplerden Google zaten kendi ödeme sistemine sahip ama Apple Pay’in gelmesi Google Wallet’ın da kullanımını ilginç şekilde artırdı. Bir başka ezeli rakip olan Samsung ise kendi mobil ödeme sistemini kurmaya çalışıyor.
samsung-odeme-sistemi

(Gerçek Gündem) Henüz Samsung konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ama firmaya yakın kaynaklar ABD kökenli LoopPayfirmasının, Samsung için bir ödeme sistemi uygulaması prototipi hazırladığını belirtiyorlar. Apple Pay’in iPhone 6 ve 6 Plus’ın parmak izi tanıma yöntemini, kimlik belirleme ve onayda kullanmasına benzer şekilde, Samsung’un Galaxy S5 akıllı telefon modelinde de parmak izi tarayıcı bulunuyor. Yani S5 ve firmanın 2015’de çıkartacağı yeni model bu mobil ödeme sistemi için şimdiden hazır olabilir.

LoopPay firmasının CEO’su Will Graylin, teknoloji sitesi Re/code’a yaptığı açıklamada mobil ödeme teknolojilerinin 2015’de piyasaya çıkacak önemli bir telefonda bulunacağını söylemiş. Graylin, Samsung ile ilgili sorulara cevap vermemiş. Tüm bunlar iki firmanın ortaklaşa yeni bir ödeme sistemi üzerinde çalıştıkları şüphelerini artırıyor.

Share