Türkiye’nin yeni sosyal medya sitesi: “Sesly”

İzmir Gediz Üniversitesinde Hukuk Fakültesi 3. sınıfta öğrenimini gören Mert Oral tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin ilk yerli sosyal paylaşım sitesi olma özelliğine sahip platform olan “Sesly” yayın hayatına başladı. Mert Oral, Turkcell’in düzenlediği Geleceği Yazanlar ekibinin öncülüğünde gerçekleştirilen Turkcell Müzik Maratonu yarışması ‘sında finale kalarak projesinin ne kadar iddialı olduğunu ispatlamış oldu.

sesly-1

Peki proje hangi ihtiyaçları karşılıyor?

İnsanoğlu her zaman duygularını ifade etmek için bir yöntem aramıştır. Bu yöntem internetin yaygınlaşmasıyla internet sitelerine de yansımış ve  girişimciler bu nedenle sosyal medya sitelerini geliştirmişlerdir. Duygularını 140 karakterlik alanda kelimelerle ifade etmek isteyenler için Twitter’ı; resim ve fotoğraflar ile ifade etmek için Instagram’ı; videolarla ifade etmek içinse Youtube ve Vine gibi platformları geliştirilmişlerdir. Bunların tümünü en büyük platform olan Facebook ile de yapmak mümkün hale gelmiştir.

Instagram ve Facebook’ta paylaşılan resim ve fotoğrafların açıklamalarına şarkı sözleri ekleyen kullanıcılar, Vine’da şarkı sözleri ile birbirlerine laf dokundurmuşlar hatta Twitter üzerinden bile şarkı sözleri paylaşımı yapılıp kullanıcılar duygularını ifade etmek için aktif olarak bir yol seçmişlerdir. Fakat hiçbir geliştirici ve hiçbir platform sadece şarkı paylaşımı içeren bir sosyal medya sitesi geliştirmeyi denemedi. İşte “Sesly” tam olarak bu ihtiyacı karşılamak için ortaya çıkmış bir proje.

Öncelikle “Sesly” ne demek?

Sesly’nin sonundaki “ly” “lyrics”(şarkı sözü) kısaltmasıdır. Sesly kelimesi ise bütün olarak düşünülebilir.

Sesly ne işe yarar?

Fizy altyapısında bulunan şarkıların ilk 30 saniyelik kısımlarını paylaşmanız ve bu şarkıları başkalarına armağan  etmenize olanak verir.

Sesly’i neden ve niçin kullanmalıyım? sorularınıza cevap vermeye çalışalım:

  • Sesly şuanda Türkiye’nin ilk “yerli” sosyal medya sitesi olmakla birlikte, destek olmak amacıyla Sesly’i kullanabilirsiniz.
  • Sesly’de ödüllü yarışma sayfası bulunmaktadır. http://www.sesly.org/@yarisma Bu yarışmalara katılarak, sayfada paylaşılan şarkının ve sanatçının ismini yorum olarak ilk yapan kişiye Fizy 1 aylık premium üyelik hediye ediliyor. Üstelik hergün yarışma yapılmaktadır
  • Üstelik şarkılarla kendinizi ifade edip, şarkıları ithaf edeceğiniz kişileri seçerek değişik bir deneyim elde edebilirsiniz.
  • Sesly’i kullanmak çok kolay, ister mobil cihazınızdaki tarayıcıdan, ister Android uygulamasından, ister Google Chrome uzantısını kullanarak ister de direk web sitesine giriş yaparak Sesly’i kullanabilirsiniz.
  • Sesly ücretsiz olup, Facebook ile giriş de yapılabilmektedir.

sesly-2
Siz de destek olmak ve denemek isterseniz Sesly sitesine burayı tıklayarak gidebilirsiniz.
sesly-logo

Share