Twitter Türkçe bilen çalışan arıyor

Twitter, İrlanda’daki merkezinde görev alacak Türkçe bilen çalışan aradığını duyurdu. Kamu politikası yöneticisi görevine başvuracak adayların devlet işleri ve politika alanında uzmanlığa sahip olması tercih ediliyor.

Twitter, Dublin’e bağlı olarak çalışacak Türk personel arıyor Twitter, Dublin’e bağlı olarak çalışacak Türk personel arıyor

Twitter Başkan Yardımcısı Colin Crowell, attığı tweet’le Türkçe bilen çalışan aradıklarını duyurdu. Dublin’deki merkezde görev alacak kişi kamu politikası yöneticisi olarak görev alacak.

twitter-turkce-bilen-calisan

Crowell’ın internette detayları verdiği iş için başvuru yapanlar, doğrudan Türkiye’deki operasyonları ilgilendiren sorumluluklar üstlenecek. Belirtilen pozisyon için aranan kişinin hukuki konularda politikacılar, düzenleyici kurumlar ve kanun yapıcılarla çalışması gerekecek.

Görev kapsamında üst düzey toplantılarda temsilcilik görevi ve teknoloji ve siyaseti bağdaştıran konularda araştırmalar düzenlemek de yer alıyor. Tam zamanlı olarak belirtilen pozisyona başvuracak adayların devlet, siyaset ve kamu politikası alanlarında uzman olmasının tercih edildiği belirtilirken, güçlü iletişim yeteneği arandığı ifade edildi.

İlandaki açıklamalara göre, Twitter Türkiye’de ofis açmıyor. Alınacak personel Dublin’deki merkeze bağlı çalışacak. Devlet kurumlarıyla arasının iyi olması beklenen personelin geçtiğimiz aylarda yaşanan ve Twitter’in engellenmesi ile sonuçlanan ilişkileri düzeltmesi bekleniyor.

Sosyal medya ve ileri teknolojide uzman olması istenen adayların, aynı zamanda akıcı İngilizce konuşması gerekiyor. İş ilanına internet üzerinden başvurmak mümkün.
Kaynak: Al Jazeera Türk

Share