Ücretsiz yazılım kodlama etkinliği başlıyor!

Dünyanın en büyük bilgisayar yazılımcılığı öğrenim projesi Kodlama Saati(hour of code) bugün başlıyor. 7-13 Aralık tarihleri arasında internet ortamında düzenlenecek olan etkinlikte başta çocuklar olmak üzere her yaş gurubu için ücretsiz dersler var.

dunya-kodlama-yazilim-senligi

180’den fazla ülkede, 40 ayrı dilde düzenlenen Kodlama Saati’nin amacı bilgisayar yazılımcılığını özendirmek, isteyen herkesin bu alanda bir şeyler yapabileceğini göstermek. Bir saatlik derslerden oluşan kurslar gönüllü eğitmenler tarafından organize ediliyor ve 4 yaşından 104 yaşına kadar herkese hitap ediyor. Katılmak için deneyim şartı aranmıyor.

Derslere katılım ücretsiz

Bununla birlikte etkinlik düzenleyen gönüllülere 10 dolar değerinde Amazon.com, iTunes veya Windows Store alışveriş çeki hediye ediliyor. İstatistiklere göre Kodlama Saati’nden bugüne kadar dünya çapında yaklaşık 148 milyon öğrenci faydalandı. Code.org tarafından düzenlenen etkinliği ABD Başkanı Barack Obama’nın yanında Apple, Facebook, Microsoft, Amazon, Google gibi büyük teknoloji şirketleri de destekliyor.

Etkinlikte neler yapabilirsiniz?

İsteyen herkes Kodlama Saati’ne gönüllü olarak katılıp, yazılımcılık dünyasını tanıtacak güncel ve eğlenceli dersler hazırlayabiliyor. Kayıtlar https://hourofcode.com/tr adresinden yapılıyor. Sayfada etkinlikle ilgili çok daha detaylı bilgiler var. İsteyen gönüllüler mevcut derslerden yararlanabileceği gibi kendi materyallerini de kullanabiliyor. Hazır materyaller arasında Yıldız Savaşları, Minecraft veya Frozen çizgi filminden Anna ve Elsa gibi çocukların sevdiği karakterlerle kodlama öğrenme dersleri mevcut.

Çocuklara bilgisayar yazılımcılığını sevdiren platformlar

İnternetteki çeşitli platformlar sayesinde çocuklar bilgisayar yazılımcılığını daha yakından tanıyıp bu alandaki becerilerini arttırıyor. Öğretmenler de bu platformları kullanarak öğrencilerine bilgisayar bilimini sevdirebiliyor. Ücretsiz olarak hizmet sunan bazı platformlar şunlar:

Code Monkey https://www.playcodemonkey.com/

Kodable https://www.kodable.com/

Run Marco https://www.allcancode.com

Tynker https://www.tynker.com/

Scratch https://scratch.mit.edu/

The Foos http://www.thefoos.com/

Lightbot https://lightbot.com/

Share