WhatsApp İki Adımlı Doğrulamayı Kullanıma Sundu

WhatsApp, bu güvenlik uygulamasıyla birlikte sayısı neredeyse 1 milyar kullanıcıyı aşmış kullanıcılarını korumayı amaçlıyor. Hacker’lara karşı koruma ile savaş veren WhatsApp iki adımlı doğrulama özelliğini dünya çapında tüm kullanıcılara yayınladı.

WhatsApp bilgilerimizin korunması bizim için çoğu zaman önemlidir. WhatsApp’ı güvenli tutmanın birden fazla yolu vardır. İşte WhatsApp yeni güvenlik işlevini duyurdu. Peki bu güvenlik işlevi nasıl kullanılır ve nasıl korur?

Bu yeni özellik yayınlandığında, sırasıyla ilk önce uygulamalar içinden Ayarlar > Hesap > İki adımlı doğrulama menüsüne erişerek kendi güvenliğinizi Hackerlara karşı arttırabilme olanağına sahip olacaksınız.

Whatsapp’ın bu iki adımlı doğrulama teknolojisi diğer şirketlerin Online hizmetlerinin sunduğu doğrulama sistemlerinden farklı. Diğer online hizmetler(Facebook ve Google) tek seferlik kullanım için şifreler yaratan bir uygulama kullanılması yerine, WhatsApp 6 haneli akılca kalıcı bir şifre oluşturmanızı istiyor. Unutmamanız açısından WhatsApp arada bir şifreyi girmenizi isteyecek.

İki adımlı doğrulamayı kullanırken uygulama ayrıca sizin isteğinize bağlı olarak bir e-posta adresinizi de istiyor. İki adımlı doğrulama kodunu kapatmak isterseniz de, E-postanıza gelen linke tıklayarak bu özelliği kapatabiliyorsunuz. Uygulama, girdiğiniz e-posta adresini doğrulamadığından, adresni doğru girdiğinizden de emin olmalısınız.

Eğer ki parolanızı unutursanız, WhatsApp yabancı bir kimsenin hesabınızı ele geçirmesine izin vermemek adına 7 gün içerisinde ikiden fazla doğrulama yapılmasına izin vermiyor. Ancak bu süre geçtikten sonra şifre olmadan doğrulama yapabiliyorsunuz. Beklemede olan mesajlar siliniyor. Eğer ki WhatsApp hesabınızı 30 gün içinde kullanmazsanız ve şifre olmadan doğrulama yapmayı denerseniz, hesabınız silinecek ve yeni bir hesap oluşturulacaktır.

Share