Winamp hayata dönüyor

Winamp’ın arayüzü ve özelliklerini taşıyan Spotiamp’ı indirilmeye açan Spotify, böylelikle kullanıcıların Winamp’a son vedasını yapmasını sağlıyor.

Spotify, Winamp'ı hayata döndürüyor

Spotify, Winamp’ı hayata döndürüyor

Spotify, geçtiğimiz ay kapanacağını açıklayarak birçok kişiyi üzen ve açıkladığı üzere 20 Aralık’ta 15 yıllık serüvenini noktalayan bir zamanların fenomeni Winamp’a bir sürpriz yaptı. Winamp’ın arayüzü ve özelliklerini taşıyan Spotiamp’ı indirilmeye açan Spotify, böylelikle kullanıcıların Winamp’a son vedasını yapmasını sağlıyor.
Geçtiğimiz aylarda sonunda Türk müzikseverlerin kullanımına açılan Spotify’ın Winamp’a jesti olan Spotiamp’ı bilgisayarınıza indirerek kullanabiliyorsunuz. Görünüş olarak nostaljik Winamp görüntüsünü birebir günümüze taşıyan Spotiamp’a Spotify hesabınızla bağlanıp şarkı çalma listelerinizi dinlemeye başlayabiliyorsunuz.

Ayrıca şarkı da aratabileceğiniz Spotiamp’ın radyo özelliği de bulunuyor. Ancak aslen bir Windows programı olan Spotiamp’ı kullanmak için premium Spotify hesabına sahip olmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.
Winamp’ın en çok özleyeceğimiz özelliklerinden görsel eklentilerini de yeniden hayata döndüren Spotiamp böylelikle müzik dinlemeye ayırdığınız zamanı görsel bir şölen ile de nostaljik bir şekilde destekliyor. Bunlara ek olarak Spotiamp’ın içine gömülü gelen Shoutcast sunucusu sayesinde Shoutcast’i destekleyen her cihazdan müzik listelerinizi dinleyebiliyorsunuz.

Her ne kadar Winamp’ın fişinin çekilmesinde Spotify, Deezer gibi müzik dinleme servislerinin payı oldukça büyük olsa da Spotify yine de “dijital müzik tarihindeki en eski ve en önemli yazılımlardan biri” olarak adlandırdığı; diğer bir deyişle bir açıdan atası olan Winamp’a Spotiamp ile bir saygı duruşunda bulunuyor ve böylelikle Winamp’ın eski sadık kullanıcılarına güzel bir jest yapmış oluyor.
Spotiamp’ı bilgisayarınıza yükleyerek kullanmaya başlamak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:Sosyalmedya.co

Share