Windows 8.1 güncellemesi internete sızdı

Windows 8.1 güncellemesi Microsoft sunucularında meydana gelen güvenlik açığı sonrası internete sızdı.

Windows 8.1 güncellemesi ve bu güncellemeyle birlikte hangi yeniliklerin kullanıcılara sunulacağı merakla beklenirken, Microsoft cephesinden gelen acemice bir hata yüzünden işletim sistemi internete sızdı.Windows 8.1‘in bu önemli güncellemesinde ne yeniliklerin sunulduğunu görmek isteyen kullanıcılar işletim sistemine resmi olmayan kanalları ulaşma şansına sahip. Windows 8.1 Update 1′in internete sızmasının arkasındaki hata ise Microsoft’a yakışmayacak kadar basit.

Windows 8.1 güncellemesi internete sızdı

Windows 8.1 güncellemesi internete sızdı

Microsoft henüz kullanıcılara yönelik olarak yayınlamayı amaçlamadığı Windows 8.1 Update 1′i kendi şirket çalışanları indirebilsen diye, halka açık olan Windows Update sunucularına yükledi. Ancak şirket çalışanları dışındaki sıradan kullanıcılarının bu güncelleme dosyalarına ulaşamaması için, bu güncelleme dosyalarına alakasız isimler verildi. Ancak kısa sürede bu dosyaların Windows 8.1 için merakla beklenen güncellemeye ait olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Microsoft sunucularına kendilerini şirket çalışanı olarak gösterecek manipülasyonu yapmayı başaran bazı kullanıcılar, güncelleme dosyalarını ele geçirdi.

Microsoft bunun farkına varır varmaz dosyaları geri çekti ve güvenlik açığını kapattı ama artık çok geçti. Güncelleme dosylarını ele geçirmeyi başaran kullanıcılardan bazıları, bu dosyaları internet üzerinden yayınladılar ve isteyen herkes bu güncellemeye resmi olmayan kanallardan ulaşabiliyor. Ancak internette dolaşan bu güncellemenin bazı sürücülerle uyumlu olmayabileceği ve Windows kullanıcıları için sıkıntı yaratabileceği belirtiliyor.
Kaynak:Mynet

Share