Windows 8’de son durum

Microsoft bu konuda ipucu vermedi ama Windows 8’in heyecan veren yeniliğini tahmin etmek pek zor değil.

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 8 için görünürdeki tarih 2012. Zaman hızla yaklaşırken firma da bu konudaki çalışmalarını hızlandırıyor. Var olan çalışanlar yeterli olmadığındaysa yeni elemanlarla ekip güçlendiriliyor ve daha iyi bir işletim sistemi için adımlar atılmaya devam ediyor. Henüz Windows 8 ile ilgili pek çok konu karanlıkta ama Microsoft’un kendi sitesinde yayınladığı bir iş ilanı, yeni işletim sistemi konusunda bazı ipuçları da veriyor.

windows 8 den haberler

windows 8 den haberler

İlanda Microsoft’un bulut işletim sistemi Windows Azure ekibinde görev alacak ve firmanın farklı online servislerinin yanı sıra Windows 8’in de bulut yedekleme özelliklerini geliştirecek bir eleman arandığı yazılıydı. Yani Windows 8 ile birlikte Microsoft bulut bilişimi son kullanıcılara henüz sadece yedekleme amaçlı da olsa sunacak.

Başka bir ilanda dikkat çeken diğer önemli bir nokta ise Windows Live servislerinin Windows 8’e entegrasyonu ile görevli olacak bir eleman arayışına dair. Bu görev tanımı sadece e-posta ve anında mesajlaşma servisleri değil, Microsoft’un Live platformu altında sunduğu tüm servislerin entegrasyonunu kapsıyor.

Görünen o ki Windows 8 ile birlikte internet tabanlı sistemler ve işletim sistemi biraz daha iç içe girecek ve aralarındaki farklılıklar yavaş yavaş kaybolmaya başlayacak.

Share