Windows 8’e makyaj

Microsoft’tan, Windows 8’in çok tartışılan ekranını daha kullanışlı hale getirmek için yeni adım…

Windows 8'e makyaj

Windows 8'e makyaj

Windows 8’in yakın zamanda yayınlanan geliştirici ön izleme sürümü kısa zamanda çok sayıda kullanıcı tarafından indirilip denendi. İlk izlenimlerin büyük ölçüde olumlu olduğu söylenebilir ama buna rağmen kullanıcıların yorumları Windows 8’i olduğundan daha iyi hale getirmek için faydalı oluyor.

Kullanıcıların yorum, şikayet ve beklentilerine kulak vererek değerlendiren Microsoft, çok sayıda eleştirinin uygulamalar ekranı ile ilgili olduğunu tespit etti. Bunun üzerine çalışmaya başlayan Microsoft, bu konuda yeni bir düzenlemeye gitmeye karar verdi.

Var olan yapısında uygulamalar ekranında yer alan programlar A’dan Z’ye doğru listeleniyor. Kullanıcıların beklentileri ise bu ekranda bir kategorizasyon sistemi olması gerektiği yönünde. Bunu dikkate alan Microsoft, yayınladığı bir blog yazısı ile uygulama ekranda artık aynı program ailesine ait olan uygulamaların bir arada yayınlanacağını duyurdu.

Microsoft aynı zamanda başlangıç ekranı ile ilgili de bazı yenilikleri bu yazıda kullanıcılara duyurdu. Tüm bu yeniliklerin Windows 8’in yeni sürümünde kullanıcılar ile buluşması hedefleniyor.

Share