Windows Phone 300 bin uygulamayı gördü

Microsoft, mobil uygulama platformu Windows Phone Store’un 300 bin uygulamaya ulaştığını duyurdu. Microsoft, platforma destek veren geliştirici sayısının yarı yarıya arttığını belirtti.

Android ve iOS’in ardından mobil işletim sistemi sıralamasında üçüncü olan ancak rakipleriyle arasında büyük bir fark olan Windows Phone, uygulama platformunu genişletmeye devam ediyor.
windows-phone-8-1

Microsoft, yaptığı açıklamada Windows Phone Store’daki uygulama sayısının 300 bine ulaştığını duyurdu. Açıklamada, Windows Phone ugulama kataloğunun yüzde 94 büyüdüğü, uygulama sunan üçünü parti yazılımcıların ise yüzde 50 arttığı ifade edildi.

The Next Web’in verdiği bilgiye göre, söz konusu rakamlar Haziran 2014 sonu itibariyle geçerli. Windows Phone Store, Haziran 2012’de 100 bin; Aralık 2013’te ise 200 bin uygulamaya ulaşmıştı. Geride kalan altı ayda uygulama platformuna 100 bin yeni yazılım yükleyen Microsoft, Google Play ve App Store’un ardından istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.

Windows Phone, uygulama alanındaki en büyük eksiklerini yaklaşık bir yıl önce kapatmaya başlamış ve 2013 sonlarında ilk olarak Vine, ardından Instagram ile uyumlu hale gelmişti. Windows Phone Store önekli eksiklikleri giderse de halen YouTube ve Snapchat gibi önemli uygulamaları bulundurmuyor.

Kaynak: Al Jazeera

Share